Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek bo v Riu maševal v portugalščini

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 21. 05. 2013 / 06:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek bo v Riu maševal v portugalščini

Nadškof Tempesta: »Benedikt XVI. bi bogoslužje obhajal v latinskem jeziku.«

Papež Frančišek bo sklepno bogoslužje na svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru najverjetneje obhajal v portugalskem jeziku. Kot so minuli konec tedna poročanje brazilskih spletnih medijev povzeli pri nemški katoliški agenciji KNA, je pripravljalni odbor velike katoliške prireditve na papeževo željo v Vatikan poslal osnutek poteka svete maše in bogoslužne obrazce v brazilskem deželnem jeziku, torej portugalščini.

»Upokojeni papež Benedikt XVI. bi to bogoslužno slovesnost obhajal v latinskem jeziku. Papež Frančišek pa je že zaprosil za besedila v portugalskem prevodu«, je pojasnil nadškof v Riu, Orani Joao Tempesta. »Zato menimo, da bo sveto mašo v Guaratibi obhajal v portugalščini.«

28. julija bo papež Frančišek s sklepnim bogoslužjem na 3,5 milijonov kvadratnih metrov velikem ozemlju v zahodnem predelu Ria de Janeira, Guaratibi, slovesno zaključil letošnji svetovni dan mladih. Na prireditvi, ki se prične 23. julija, pričakujejo med dvema in tremi milijoni obiskovalcev.

Zaenkrat pa še ni povsem jasno, ali bo bogoslužje, ki naj bi ga Frančišek obhajal 24. julija v brazilskem romarskem središču Aparecidi, v tamkajšnji baziliki ali na trgu pred cerkvijo. V letošnjem aprilu so Aparecido obiskali pristojni iz Vatikana in se odločili za bogoslužje v baziliki, ki lahko sprejme 40.000 vernikov. Brazilski škofje pa po navedbah tamkajšnjih medijev zagovarjajo sveto mašo na prostem, saj bi se je v tem primeru lahko udeležilo do 300.000 ljudi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh