Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek in Benedikt XVI. o Bartolomeju I.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 07. 2016 / 08:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek in Benedikt XVI. o Bartolomeju I.

Oktobra izide prva obsežnejša biografija o grškem pravoslavnem patriarhu.

Papež Frančišek in upokojeni papež Benedikt XVI. sta napisala besedili za biografijo o ekumenskem patriarhu Bartolomeju I. Frančišek je po navedbah vatikanskega časnika L'Osservatore Romano tudi avtor predgovora v omenjeni knjigi.


Delo z naslovom »Bartholomew. Apostle and Visionary« (Bartolomej. Apostol in vizionar) bo prva obsežnejša biografija o grškem pravoslavnem patriarhu iz Carigrada, predstavili pa naj bi jo 11. oktobra letos, ob 25. obletnici izvolitve Bartolomeja I. na položaj ekumenskega patriarha. Knjigo je napisal predstavnik Carigrajskega patriarhata John Chryssavgis, teolog, naddiakon ekumenskega sedeža in patriarhov svetovalec na področju okoljstvenih vprašanj, in sicer na podlagi cerkvenih dokumentov in osebnih zapisov, predvsem pa neposrednega stika s pomembnim pravoslavnim voditeljem.

Izšla bo pri založbi W Publishing Group. Po besedah Matta Baugherja, urednika pri omenjeni založbi, je knjiga »pravi zaklad za pravoslavne in duhovni kompas za milijone vernikov po vsem svetu«.

Poleg obeh papežev so prispevke za biografijo o Bartolomeju napisali tudi nekdanji anglikanski cerkveni voditelj Rowan Williams, rabin David Rosen, podpredsednik ZDA Joe Biden in nekdanji ameriški podpredsednik Al Gore.

Vir: Kathpress / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh