Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek komentira »Amoris Laetitia«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 04. 2016 / 07:12
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek komentira »Amoris Laetitia«

Na družbenih omrežjih kratka sporočila, video posnetki, prizori z otroki, s starši in starimi starši.

Papež Frančišek je minuli konec tedna na družbenih omrežjih z veselimi fotografijami komentiral svojo posinodalno apostolsko spodbudo Amoris laetitia. »Moč družine je v njeni sposobnosti ljubiti in učiti ljubiti«, je pod uporabniškim imenom »@franciscus« sveti oče zapisal pod video posnetkom, ki prikazuje prizore z otroki, s starši in starimi starši z njegovih apostolskih potovanj, pa tudi s Trga sv. Petra v Vatikanu.



Vsaka družina je lahko luč v temi sveta, je Frančišek komentiral v nedeljo objavljeno fotografijo, na kateri blagoslavlja družino. Kmalu zatem je na družbenem omrežju objavil kratek video posnetek, v katerem so v središču otroci: pisane risbe, živobarvni baloni nad baziliko sv. Petra, med njimi pa nasmejani obrazi deklic in dečkov ter samega papeža. »Otroci so čudovit Božji dar, veselje svojim staršem«, je zapisal sveti oče.

Skoraj 150.000 uporabnikov Instagrama je papeževe objave komentiralo z objavo ikone srčka, ki pomeni podporo objavljenega gradiva. Na stotine ljudi je komentiralo njegova sporočila, ki so na družbenih omrežjih na voljo v šestih različnih jezikih.

Tudi v sporočilih na družbenem omrežju Twitter je papež svoje misli osredotočil na zakonsko zvezo in družino: »Veselje ljubezni, ki ga izkušajo družine, je tudi veselje Cerkve«, je Frančišek »čivknil« kmalu po predstavitvi apostolske spodbude minuli petek. V enem naslednjih »čivkov« je izpostavil pomen družine kot kraja, »kjer so starši prvi veroučitelji svojih otrok«. Poleg tega je papež v nedeljo pod naslovom »@Pontifex« zapisal, da je Božja beseda »sopotnica tudi tistim družinam, ki preživljajo krizo in zaradi nje trpijo«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh