Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek letos ne potuje v Španijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 01. 2015 / 08:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek letos ne potuje v Španijo

Predsedniku Španske škofovske konference je pojasnil, da želi na potovanjih obiskati ljudi na obrobju ter prinašati upanje žrtvam revščine in naravnih katastrof.

Papež Frančišek v letošnjem letu vendarle ne bo obiskal Španije, je minuli konec tedna sporočila tamkajšnja škofovska konferenca. V pismu njenemu predsedniku, kardinalu Ricardu Blazquezu, je Frančišek pojasnil, da se bo tako kot med zadnjim obiskom na Filipinih in v Šrilanki držal svojega načrta, da Cerkev in njeno oznanilo prinaša predvsem ljudem na obrobjih.



Da bi žrtvam revščine, naravnih katastrof in državljanskih vojn prinesel malce tolažbe, bo sveti oče v letošnjem letu med drugim obiskal latinskoameriške države Ekvador, Bolivijo in Paragvaj, pa tudi afriški državi Ugando in Centralnoafriško republiko, ki sta ujeti v primež državljanskih spopadov.

Španski škofje so ob tem izrazili upanje, da bo papež njihovo deželo obiskal kdaj kasneje. Na Frančiškov obisk so resno računali, saj katoliška Cerkev v Španiji v letošnjem letu obhaja kar tri pomembne jubileje.

V romarskem kraju Santiago de Compostela se spominjajo romanja svetega Frančiška Asiškega, ki je Jakobov grob obiskal pred 800 leti, v Avili v osrednji Španiji obhajajo 500-letnico rojstva svete Terezije Avilske, ki jo papež Frančišek visoko ceni, katoliška Cerkev v Valenciji pa konec letošnjega oktobra začenja z obhajanjem svetega leta.

Legenda pravi, da v stolnici španske sredozemske prestolnice hranijo sveti gral z zadnje večerje, zaradi česar naj bi v Valenciji odslej vsakih pet let obhajali sveto leto, ki ga bodo prvič obeležili letos. Ob tej priložnosti v mestu pričakujejo več sto tisoč romarjev z vsega sveta.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh