Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek na božičnem obedu z brezdomci

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 12. 2014 / 09:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek na božičnem obedu z brezdomci

Sveti oče je v adventu tudi odgovarjal na pisma mafijskih zapornikov.

Papež Frančišek je minuli konec tedna poskrbel za ustrezno predbožično vzdušje med »ljudmi z obrobja družbe«. Kot je poročal Radio Vatikan, je sveti oče priredil praznični obed za brezdomce: na njegovo povabilo se je v obednici cerkve sv. Ane v Vatikanu zbralo več kot sto posameznikov brez stalne strehe nad glavo. Vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke, nadškof Konrad Krajewski, je gostom prenesel papeževe pozdrave, večerjo pa so financirali z darovi vatikanskega župnijskega občestva.

Jutri v Vatikanu za brezdomce prirejajo božično bogoslužje, pri tem bodo potrebni prejeli tudi paket z nujnimi potrebščinami. Številni brezdomci zavetišče iščejo prav v okolici Trga sv. Petra, pogosto jih je moč najti na pragu vatikanskega tiskovnega urada. Nadškof Krajewski v italijanski prestolnici redno deli hrano in denar najpotrebnejšim prebivalcem.



V predbožičnem času pa se je papež Frančišek spomnil tudi zaprtih mafijcev in teroristov, ki svojo kazen preživljajo v rimskih zaporih. Vsem skupaj je v pismu zaželel blagoslovljene božične praznike in izrazil upanje, da svojega bivanja v zaporu ne bodo razumeli kot »izgubljeni čas«, pač pa kot priložnost, da znova najdejo svoj dušni mir in krščansko upanje. Papež se je obenem opravičil, da na njihova pisma ni odgovoril prej. Izrazil je tudi veselje, da mnogi zaporniki skupaj z jetniškim kaplanom »iskreno stopajo po poti vere«.

Med 120 zaporniki v kazenskem zavodu Latina jugovzhodno od Rima je tudi nekaj obsojenih pripadnikov mafije in teroristov; 30 izmed njih biva v visoko varovanem oddelku. Frančišek se je v času svojega pontifikata že večkrat srečal z zaporniki in jim večkrat tudi pisal. Njegova pisma papežev tajnik Yoannis Lahzi Gaid osebno izroči jetniškemu kaplanu Nicoli Cupaiolu.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh