Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek na Lampedusi: pozitivni odzivi iz arabskega sveta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 07. 2013 / 09:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek na Lampedusi: pozitivni odzivi iz arabskega sveta

Frančišek na Lampedusi: pozitivni odzivi iz arabskega sveta

Maroški publicist Jamai: papežev poziv k bolj človeški begunski politiki je prišel v pravem času.

Obisk papeža Frančiška na sredozemskem otoku Lampedusa je v arabskem svetu naletel na pozitivne odzive. »Papeževo dejanje je čudovito in je prišlo v ravno pravem času«, je za nemško katoliško agencijo KNA včeraj izjavil maroški časnikar Aboubakr Jamai, ustanovitelj maroškega tednika 'Le Journal Hebdomadaire' in spletne strani lakome.com, ki od začetka arabske pomladi poroča o političnih dogodkih v Maroku.

Z obiskom na malem sredozemskem otoku pred tunizijsko obalo je papež evropske politične elite spomnil, naj ileglanih beguncev ne sprejemajo z odklanjanjem, pač pa naj si zanje prizadevajo po svojih najboljših močeh. »Evropa in arabske dežele morajo najti skupno, človekoljubno pot, kako ravnati v obstoječi krizi«, je prepričan Jamai. Maroški časnikar je papežev obisk med večinoma muslimanskimi begunci označil kot odlično znamenje za odnose med katoliško Cerkvijo in islamom.

Papež Frančišek je Lampeduso, otok, ki leži južno od Sicilije, obiskal pred tednom dni. Z obiskom je želel opozoriti na usodo tisočev beguncev, ki tvegajo svoja življenja, da bi prispeli v Evropo. Pri tem se je spomnil tudi več tisočev žrtev, ki so med plovbo čez Sredozemsko morje utonile v številnih brodolomih. Skoraj vsak dan na otok prispejo novi čolni z več sto begunci z afriške celine.

Vir: Kathpress

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh