Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek na prazničnem obisku pri Benediktu XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 03. 2016 / 10:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek na prazničnem obisku pri Benediktu XVI.

Do enournega srečanja papežev v vatikanskem samostanu »Mater Ecclesiae« je prišlo v velikem tednu.

Papež Frančišek je minuli teden pred velikonočnimi prazniki obiskal svojega predhodnika Benedikta XVI. Kot je običajno ob večjih krščanskih praznikih, se je sveti oče odpravil v samostan »Mater Ecclesiae« v Vatikanskih vrtovih, kjer upokojeni papež živi od umika s papeškega sedeža.



Argentinski papež in njegov nemški predhodnik sta v prisrčnih odnosih, kot vedno znova zagotavlja Frančišek. Redno se srečujeta ob božiču in veliki noči ter po vsakem Frančiškovem potovanju v tujino.

Benedikt XVI. je med odstopom s papeškega položaja 28. februarja 2013 svojemu nasledniku obljubil pokorščino in zvestobo. Obenem je napovedal, da bo preostanek svojega življenja preživel umaknjeno od oči javnosti, v molitvi in premišljevanju. Nekajkrat se je odzval vabilu svojega naslednika in se je udeležil večjih cerkvenih slovesnosti, denimo sprejema novih kardinalov ali bogoslužju ob kanonizaciji Janeza XXIII. in Janeza Pavla II. Nazadnje se je v javnosti pojavil ob odprtju svetih vrat v baziliki sv. Petra 8. decembra lani, ki je prestopil kot drugi – za papežem Frančiškom.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh