Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek nagovoril vernike evangelijske binkoštne cerkve

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 07. 2014 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek nagovoril vernike evangelijske binkoštne cerkve

Frančišek nagovoril vernike evangelijske binkoštne cerkve

V svojem nagovoru je povzel misel »Sveti Duh daje različnost v Cerkvi, daje pa tudi edinost, tako da je Cerkev ena v različnosti«.

Foto: splet

Papež Frančišek se je v Caserti srečal z verniki evangelijske binkoštne cerkve. Obiskal je binkoštnega pastorja Giovannija Traettina, s katerim je sodeloval pri ekumenizmu kot nadškof v Buenos Airesu. V evangelijski cerkvi sprave pa so ga navdušeno pozdravili verniki.

V svojem nagovoru je povzel misel »Sveti Duh daje različnost v Cerkvi, daje pa tudi edinost, tako da je Cerkev ena v različnosti«. Razdora v Cerkvi pa po papeževih besedah ne povzroča Sveti Duh ali Jezus, temveč zavistnež oz. »tisti, ki seje ljuljko, satan; tisti, ki se vplete v skupnosti in vedno dela razdore.« Sveti Duh pa ustvarja različnost, ki je lepa in bogati, obenem pa daje edinost in tako oblikuje »skladno edinost v različnosti«. Na poti edinosti v različnosti je tudi ekumenizem, je povedal papež Frančišek. »Prizadevamo si, da bi ta različnost bila vedno bolj skladna po Svetem Duhu in bi postala edinost. Prizadevamo si hoditi v navzočnosti Boga, da bi bili brezhibni. Prizadevamo si iskati hrano, ki jo potrebujemo, da bi našli brata. To je naša pot, to je naša krščanska lepota!« so odmevale Frančiškove besede.

Razmišljal pa je tudi o poti kristjanov. »Kristjan mora hoditi,« je zatrdil papež Frančišek. Ne sme mirovati, temveč napredovati. Tudi hoja v krogu ni prava pot. Tistim, ki krožijo, manjka drznosti in upanja, da bi lahko naredili korak naprej. »Varni smo samo takrat, ko hodimo v navzočnosti Gospoda Jezusa. On nas razsvetljuje, nam daje svojega Duha, da bi prav hodili.« Samo, ko hodimo z Njim, pridemo do bratstva. » Ko pa se zaustavimo in preveč gledamo drug drugega, se podamo na neko drugo pot. To je pot obrekovanja.«

Ljubezni do sočloveka, brata, pa ne moremo razumeti, če ne razumemo skrivnosti učlovečenja. »Brata ljubim, ker je tudi on Kristus, je kot Kristus, je Kristusovo meso.« Ljubiti pa je treba tudi reveža, vdovo, sužnja, zapornika, saj so prav tisti, ki trpijo Kristus sam. »Za nas, ki smo na tej poti edinosti, pa bo dobro, če se bomo dotaknili Kristusovega mesa«, je papež polagal besede vernikom na srce in jih pozval, naj obiščejo ljudi v stiski. Opozoril je še, da evangelija ni mogoče oznanjati povsem razumsko. »Evangelij je resnica, a je tudi ljubezen in je tudi lepota! In to je veselje evangelija!« je dejal papež Frančišek.

Vsak dan moramo poiskati Jezusa in dopustiti, da nas tudi on sam najde. Srečanje z njim nas napolni z veseljem in zanosom. »To je pot krščanske svetosti: vsak dan iskati Jezusa, da bi ga srečali, in vsak dan pustiti, da nas Gospod išče in nas sreča,« je še dodal papež Frančišek.



Vir: Radio Vatikan/ K. C.


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh