Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškov zaupnik: papež ne razmišlja o odstopu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 13. 06. 2022 / 11:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2022 / 11:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančiškov zaupnik: papež ne razmišlja o odstopu
Papež je na dobri poti okrevanja in nikakor ne razmišlja o odstopu. FOTO: Vatican Media

Frančiškov zaupnik: papež ne razmišlja o odstopu

Nekdanji tiskovni predstavnik papeža Frančiška iz obdobja, ko je bil Jorge Bergoglio še nadškof v Buenos Airesu, odločno zavrača medijska ugibanja o skorajšnjem odstopu voditelja Katoliške cerkve.

»Papeža bomo imeli še nekaj časa,« je po navedbah argentinskega časnika Clarin po srečanju s Frančiškom v Rimu na družbenih omrežjih zapisal nekdanji škofijski tiskovni predstavnik Guillermo Marco. Papež je vesel in zadovoljen, da je na dobri poti okrevanja, in nikakor ne razmišlja o odstopu, je pojasnil Marco.

Frančišek bo prihodnje leto obhajal deseto obletnico izvolitve na papeški položaj.

Papež je ob koncu tedna sprejel še enega uglednega gosta iz Argentine: nekdanji predsednik Eduardo Duhalde je dejal, da se je s svetim očetom pogovarjal o razmerah v svoji domovini Argentini, vendar se papež ne želi vmešavati v notranje zadeve. Kot je Duhalde pojasnil za argentinski časnik La Nacion, je bil Frančišek med srečanjem dobre volje.

Mediji po vsem svetu so v zadnjih dneh ugibali, ali se papež Frančišek zaradi svojega zdravstvenega stanja in visoke starosti pripravlja na odstop. Prihodnje leto bo namreč obhajal deseto obletnico izvolitve na papeški položaj. Minuli petek so iz Vatikana sporočili, da je sveti oče zaradi težav s kolenom primoran prestaviti potovanje v Afriko: v začetku julija naj bi obiskal Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan.

Nalaganje
Nazaj na vrh