Zapri
Iskanje

Frančiškova zahvala zaposlenim na kliniki Gemelli

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 07. 2021 / 13:19
Oznake: Cerkev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2021 / 13:22
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Frančiškova zahvala zaposlenim na kliniki Gemelli

Frančiškova zahvala zaposlenim na kliniki Gemelli
Papež je na kliniki Gemelli v Rimu preživel deset dni FOTO: Vatican Media
Papežu Frančišku so v začetku letošnjega julija v zahtevnem operativnem posegu odstranili del debelega črevesa.

Operacijo so izvedli strokovnjaki v rimski bolnišnici Agostino Gemelli, kjer so za svetega očeta skrbeli deset dni. Kot poroča spletni portal Vatican News, se je papež Frančišek v pismu vsem zaposlenim zahvalil za izkazano pozornost in strokovno pomoč.

Bolnišnica Gemelli je resnično mesto v malem.

Sveti oče je pismo naslovil na predsednika upravnega sveta omenjene ustanove, prof. Carla Fratto Pasinija. V njem je zapisal, da je »osebno doživel, kako sta na področju zdravja izredno pomembna človeško sočutje in znanstvena strokovnost«: »Zdaj v svojem srcu nosim številne obraze, zgodbe in podobe trpljenja. Bolnišnica Gemelli je resnično mesto v malem sredi velemesta Rim, v katerega vsak dan prihaja na tisoče ljudi, da bi tam odložili svoja upe in skrbi.«

Zdravniki in osebje na kliniki Gemelli so po papeževih besedah »nosilci ljubezni in usmiljenja«. Frančišek v svoji zahvali izreka upanje, da bo poleg telesne obravnave in nege v bolnišnici vedno poskrbljeno tudi za bolnikovo dušo, za kar so potrebni celostna oskrba, osebna pozornost in naklonjenost zaposlenih. Na ta način so ljudje deležni tolažbe v težkih obdobjih preizkušenj. Delo zdravnikov in negovalnega osebja je ne zgolj zahtevno in odgovorno, pač pa tudi dejanje usmiljenja.

Zdravniki in osebje na kliniki Gemelli so nosilci ljubezni in usmiljenja.

Nalaganje
Nazaj na vrh