Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski predsednik Hollande bo sprejel nasprotnike istospolnih zakonskih zvez

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 23. 01. 2013 / 07:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski predsednik Hollande bo sprejel nasprotnike istospolnih zakonskih zvez

Srečanje z neodvisnim združenjem 'Manifpourtous' je napovedano za petek.

Francoski predsednik Francois Hollande bo v petek v Elizejski palači sprejel nasprotnike načrtovane legalizacije istospolnih zakonskih zvez. Kot so v začetku tedna poročali francoski mediji, pa srečanje s predstavniki neodvisnega združenja 'Manifpourtous' (Protesti za vse) po navedbah iz vladnih krogov ne bo v zvezi z vladnimi načrti spremenilo ničesar. Združenje, ki ga vodi katoliška kabaretistka s psevdonimom Frigide Barjot, je predsednika zaprosilo za srečanje.

V Franciji je pred desetimi dnevi več sto tisoč ljudi protestiralo proti legalizaciji istospolnih zakonskih zvez. Prireditelji so omenjali udeležbo med 650.000 in milijon protestnikov; policisti so našteli okoli 340.000 udeležencev. Protest je podprla tudi katoliška Cerkev. Protidemonstracije zagovornikov istospolnih zakonskih zvez so predvidene 27. januarja.

Francoski ministrski svet je novembra sprejel zakonski osnutek za legalizacijo istospolnih zakonskih zvez s posvojitveno pravico za istospolne pare. Narodna skupščina bo o osnutku razpravljala 29. januarja. Na željo predsednika Hollandea naj bi novi zakon v veljavo stopil že v prvi polovici letošnjega leta.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh