Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Furs izrekel za dobrih 62.000 evrov glob

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 11. 2021 / 08:54
Oznake: Covid
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2021 / 08:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Furs izrekel za dobrih 62.000 evrov glob
Inšektorji Fursa so pri nadzoru zaznali 153 nepravilnosti. FOTO: Bogomir Štefanič

Furs izrekel za dobrih 62.000 evrov glob

Finančna uprava RS (FURS) je sporočila, da so njihovi inšpektorji v prvem tednu novembra pri nadzorih glede spoštovanja pogoja PCT izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini 62.600 evrov.

Inšpektorji Finančne uprave RS so v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti med 1. in 7. novembrom opravili 563 nadzorov glede spoštovanja Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom.

17 plačilnih nalogov

Največ nepravilnosti so odkrili na področju izpolnjevanja PCT pogojev, kar 119, 32 se jih je nanašalo na področje nošenja mask in dve na področju razkužil. Za ugotovljene nepravilnosti so izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini 62.600 evrov, ob tem pa še dve odločbi z izrekom opomina in 134 opozoril.

119 nepravilnosti se je nanašalo na gostinsko dejavnost. Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Največ nepravilnosti na področju gostinstva

Med 153 zaznanimi nepravilnostmi so jih inšpektorji 119 ugotovili pri zavezancih, ki opravljajo gostinsko dejavnost, 10 jih je bilo na področju storitvene dejavnosti, sedem pri zavezancih, ki opravljajo trgovsko dejavnost ter pet pri zavezancih, ki opravljajo druge dejavnosti. Nekaj nepravilnosti je bilo tudi na bencinskih servisih, v pekarnah in kozmetičnih salonih.

Nepravilnost odpravljena med nadzorom

Prihaja tudi do vprašanj, zakaj inšpektorji v nekaterih primerih izdajo plačilni nalog, v drugih pa le opozorila. Furs odgovarja: »Opozorila zaradi ugotovljenih nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT pogojev so bila izrečena, ker je bil nadzor pri teh zavezancih opravljen prvič in je bila nepravilnost odpravljena že med nadzorom. Na podlagi navedenega je bilo izrečeno opozorilo zadosten ukrep.«




Nalaganje
Nazaj na vrh