Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Georg Ratzinger: Močno upam na milostnega Boga

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 04. 2017 / 08:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Georg Ratzinger: Močno upam na milostnega Boga

Nekdanji stolni kapelnik bo v Rimu z bratom Josephom na velikonočno nedeljo obhajal njegov 90. rojstni dan.

Nekdanji stolni kapelnik v Regensburgu, Georg Ratzinger, po lastnih besedah upa na milostnega Boga. Zaradi visoke starosti tako on kot tudi njegov brat, upokojeni papež Benedikt XVI., pogosto razmišljata o tem , da stojita na pragu večnosti, je 93-letni Ratzinger dejal v pogovoru za nemški časnik Passauer Neue Presse. Vprašanje, kako bo Bog sodil o njegovem življenju, ga precej vznemirja, »ker sem človek in sem v življenju delal tudi napake«.



Ko so mu pred kratkim brali iz zbranih del njegovega brata, je slišal, da je imel sveti Avguštin velik strah pred smrtjo, je povedal Georg Ratzinger. Svetnik je občudoval svojega učitelja Ambroža, ki je smrt pričakoval v popolnem miru. »Menim, da ob koncu življenja človek začuti vprašanje: kakšno je bilo tvoje življenje po merilih poslednje sodbe? To človeku pogosto pride na misel, predvsem v trenutkih tišine«, je pojasnil Ratinger, čigar mlajši brat bo v nedeljo dopolnil 90 let.



Na rojstni dan upokojenega papeža ga bo v Rimu obiskal tudi njegov brat Georg, kot je sam dejal v pogovoru za nemški časnik. Izrazil je upanje, da slavje ne bi bilo preveč potratno. Dopoldne bodo v hišni kapeli obhajali slovesno velikonočno bogoslužje, »nato pa bomo praznovali v ožjem krogu«. Darila za svojega brata Ratzinger ni pripravil, kajti v vseh teh letih sta »navsezadnje nabrala že dovolj stvari«. »Za naju je najpomembneje, da bova zopet skupaj. To je tisto, kar šteje.«

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh