Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavtske voditeljice in voditelji iz vse Slovenije so se srečali na Dobrovi

Za vas piše:
Roman Vučajnk
Objava: 03. 10. 2022 / 14:16
Oznake: Mladi, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2022 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavtske voditeljice in voditelji iz vse Slovenije so se srečali na Dobrovi
FOTO: Arhiv ZSKSS

Skavtske voditeljice in voditelji iz vse Slovenije so se srečali na Dobrovi

»Glej daleč in ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje.« Pod tem spodbudnim geslom se je 350 skavtskih voditeljic in voditeljev udeležilo jesenskega državnega srečanja voditeljev skavtov (ZSKSS), ki je potekalo 1. oktobra v Dobrovi.

Jutranjemu zboru ob športni dvorani Dobrova, kjer sta načelnica Tjaša Sušin in načelnik Nejc Kurbus v skavtskem kvadratu pozdravila zbrane in odprla srečanje, je sledil dopoldanski del srečanja s šestimi vsebinskimi sklopi.

FOTO: Tomaž Lenarčič/ZSKSS

V skladu z načeli skavtske vzgoje, ki mlade ljudi usposabljajo v zdrave in aktivne člane družbe z lastno integriteto, je bil nabor sklopov širok in je zajemal osebno rast v okviru katoliških vrednot, razumevanje avtoritete in družbeno udejstvovanje, krepitev duševnega zdravja in zaščito otrok in mladostnikov v organizaciji, ekološko ozaveščenost in zavedanje o škodljivosti nezmerne uporabe digitalne tehnologije pri mladih.

FOTO: ZSKSS

Predavatelji so bili zelo dobrodošli strokovnjaki na svojem področju, Martin Nahtigal, Žiga Kovačič, Urška Mali Kovačič, dr. Peter Topič, Slavko Rebec in Janez Kobal ter Rok Rozman. Vsak od sklopov je potekal v obliki enourne predstavitve, ki mu je sledila poglobljena debata.

FOTO: Tomaž Lenarčič/ZSKSS

Skupni katehezi je sledilo zabavno druženje v naravi z opravljanjem orientacijskih nalog v Dobrovi in okolici, pri čemer so se skupine skavtov soočile z nastavljenimi izzivi. Državno srečanje voditeljev so zaključili z obhajanjem svete maše z mašnikom, generalnim duhovnim asistentom ZSKSS Janezom Kobalom.


Kupi v trgovini

Novo
Raziskava o Svetem pismu
Za mladino
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh