Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gorenjski otroci s sestro Mileno spet pri Novi Štifti

Za vas piše:
Miran Štempihar
Objava: 19. 08. 2021 / 08:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2021 / 09:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gorenjski otroci s sestro Mileno spet pri Novi Štifti
Pri Vnebovzeti na Novi Štifti se je zbralo 38 otrok iz različnih gorenjskih župnij FOTO: Miran Štempihar

Gorenjski otroci s sestro Mileno spet pri Novi Štifti

Pod okriljem šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja – duhovne vaje že več let organizira šolska sestra Milena Zdešar – so se tudi letos zbrali osnovnošolski otroci iz različnih gorenjskih župnij na duhovnih vajah pri Novi Štifti.

V tednu od 25. do 31. julija so spoznavali življenje in duhovnost mladega Italijana Carla Acutisa, računalniškega genija, ki je živel kot pravi kristjan.

Nadvse gostoljuben vodja samostana brat Marijan Cvitak je letos sprejel skoraj 50 udeležencev.

Že več let se otroci iz župnij Zlato Polje, Kokrica, Brezje, Ovsiše in Domžale zbirajo na tem milostnem kraju, da poglabljajo versko življenje in se družijo ob različnih dejavnostih v vročih počitniških dneh. Letos je nadvse gostoljuben vodja samostana brat Marijan Cvitak sprejel skoraj 50 udeležencev, od tega 38 otrok, ostali so bili animatorji in kuharska ekipa. Duhovne vaje vodi sestra Milena iz skupnosti šolskih sester, glavna animatorka je bila Katja Peternelj.

Duhovne vaje smo zaključili s predstavitvijo življenja Carla Acutisa v pesmi in prizorih iz njegovega življenja, na katero so bili povabljeni tudi starši otrok.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh