Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gospodinjstva v Veliki Britaniji po neurju že teden dni brez elektrike

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 05. 12. 2021 / 16:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2021 / 16:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gospodinjstva v Veliki Britaniji po neurju že teden dni brez elektrike
Nevihta Arwen je ruvala drevesa FOTO: Wikipedia

Gospodinjstva v Veliki Britaniji po neurju že teden dni brez elektrike

Veliko Britanijo je minuli teden prizadela nevihta Arwen, zaradi katere so številna gospodinjstva na Otoku ostala brez elektrike.

Danes na vnovično priključitev še vedno čaka 4.025 gospodinjstev, vremenske razmere na prizadetih območjih pa se medtem znova slabšajo, poroča STA. Medtem ko je več tisoč gospodinjstev, predvsem na severovzhodu Anglije, še vedno brez elektrike, so danes ponoči državo zajeli sunki vetra s hitrostjo med 35 in 50 kilometrov na uro. V nekaterih predelih Škotske so se temperature spustile pod ničlo.

Vremenske razmere na prizadetih območjih se medtem znova slabšajo.

Vremenske napovedi kažejo, da bo v prihodnjem tednu na Otoku še naprej deževno in vetrovno, na območjih, ki jih je že prizadela nevihta Arwen, pa se bodo vremenske razmere še naprej slabšale.

Po podatkih britanskega ministrstva za obrambo je 297 pripadnikov britanske vojske in kraljeve mornarice danes še vedno zagotavljalo podporo civilnim oblastem in preverjalo stanje ranljivih oseb. Britanski premier Boris Johnson je včeraj zagotovil, da se je pogovarjal z osebami, ki vodijo odziv na neurje Arwen, in da je vlada še naprej pripravljena »na vse možne načine« podpirati obnovitvena dela.

Ljudje, ki so ostali brez elektrike, bodo upravičeni do prejema odškodnine.

Zaradi zamud je energetski regulator Ofgem opozoril, da bo proti omrežnim podjetjem, ki odjemalcem niso dovolj hitro obnovila oskrbe z električno energijo, sprejel ustrezne ukrepe. Zagotovil je tudi, da bodo ljudje, ki so ostali brez elektrike, upravičeni do prejema odškodnine.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh