Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gradnja regijskega čebelarskega centra skoraj pri koncu

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 02. 09. 2021 / 09:51
Oznake: Občina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 09:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gradnja regijskega čebelarskega centra skoraj pri koncu
Gradnjo centra naj bi zaključili konec oktobra. FOTO: Občina Krško

Gradnja regijskega čebelarskega centra skoraj pri koncu

V Krškem skrb za ohranjanje biotske raznovrstnosti nadgrajujejo z gradnjo čebelarskega regijskega centra v okviru projekta Čebelarski mozaik v starem mestnem jedru.

Projekt Čebelarski mozaik v skupni vrednosti približno 350.000 evrov je sofinanciran iz EU sklada za regionalni razvoj v višini 150.000 evrov. Poleg občine kot vodilnega partnerja sodelujejo še Čebelarska zveza Krško, Društvo Pleteršnikova domačija Pišece, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, OŠ Jurija Dalmatina Krško, Kulturni dom Krško, enota Mestni muzej Krško.

Cilj je ohranjanje čebelarjenja

Vključeni v projekt želijo vzpostaviti skupno mrežo posavskih čebelarjevzato v starem mestnem jedru Krškega gradijo čebelarski regijski center, za katerega bo Občina Krško namenila okoli 190.000 evrov. V njem bo laboratorij z analizo medu in voska ter razstavno-prodajni prostor s čebelarsko opremo.

V sklopu projekta bodo uredili tudi urbane čebelnjake, medovite gredice, učne čebelarske poti, izvedli usposabljanja biodinamičnega čebelarjenja, strokovna izobraževanja in svetovanja. FOTO: Občina Krško

Zagotavljanje čebelje paše

V Krškem so že pred leti v sodelovanju z domačimi čebelarskimi društvi začeli z različnimi aktivnostmi za trajnostno zagotavljanje čebelje paše. Pridružili so se projektu Čebelarske zveze Slovenije »Človek posadi – čebela opraši«. V starem mestnem jedru so zasadili medovite rastline ter s tem prispevali k obogatitvi čebelje paše.

Nalaganje
Nazaj na vrh