Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Grški samostani sprejemajo žrtve gozdnih požarov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 08. 2021 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba, Nesreča
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2021 / 08:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Grški samostani sprejemajo žrtve gozdnih požarov
Številni nenadzorovani požari resno ogrožajo prebivalce Grčije FOTO: Vatican Media

Grški samostani sprejemajo žrtve gozdnih požarov

Atenski nadškof Hieronim, voditelj Pravoslavne cerkve v Grčiji, je samostane in druge cerkvene ustanove v državi pozval, naj sprejmejo evakuirane žrtve uničujočih gozdnih požarov in jim nudijo potrebno nujno oskrbo.

Pravoslavnim škofijam v sporočilu svetuje, naj pristojnim čim prej javijo vse možnosti že urejenih zatočišč za razseljene osebe, poroča spletni portal Vatican News. Samostani naj bi »z vsemi sredstvi« pripomogli k lajšanju stiske vseh prizadetih, piše nadškof Hieronim.

Prek cerkvene človekoljube organizacije Apostoli naj bi žrtvam priskočili na pomoč čim prej in brez kakršnih koli birokratskih zapletov, na čim več različnih načinov, ki se bodo izkazali za potrebne.

Požarno območje severno od Aten FOTO: Vatican Media

Požari delno pod nadzorom

Nadškof se je prek medijev zahvalil vsem gasilcem in policistom ter številnim prostovoljcem za njihov požrtvovalen boj proti ognju in pomoč prizadetim državljanom.

Požare na severu Aten so minuli konec tedna končno uspeli vsaj malce ukrotiti, kljub temu pa to področje še ni razglašeno za varno. Na polotoku Peloponezu in na otoku Evboja še naprej divjajo številni nenadzorovani požari, ki resno ogrožajo tamkajšnje prebivalce.

Prizadetim pomagajo tudi športniki

Grški vaterpolisti, ki so na olimpijskih igrah v Tokiu osvojili srebro, pa so se odločili, da bodo polovico denarne nagrade za uspeh namenili rojakom, ki so jih prizadeli obsežni gozdni požari, poročanje tujih agencij povzemajo pri STA.

Nagrado v znesku 200.000 evrov je vaterpolistom obljubil lastnik nogometnega kluba Olympiakos Vangelis Marinakis, športniki pa so sporočili, da bodo polovico zneska namenili v dobrodelne namene oziroma tistim, ki so jih prizadeli gozdni požari v Grčiji.

Grški vaterpolisti namenjajo 100.000 evrov za pomoč žrtvam gozdnih požarov.

Lastniku nogometnega kluba so se zahvalili »za lepo potezo«, ker pa čutijo, da je njihova dolžnost pomagati svojim rojakom, bodo polovico nagrade namenili tistim, ki trpijo zaradi požarov, je v izjavi za javnost pojasnil kapetan grških vaterpolistov Janis Fondulis.

Grki so olimpijski finale, eno zadnjih odločitev na OI v Tokiu, izgubili z 10:13 proti Srbiji, ki je tako ubranila naslov iz Ria 2016.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh