Zapri
Iskanje

V Grčiji in Turčiji nadaljujejo boj s požari

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 05. 08. 2021 / 10:24
Oznake: Družba, Nesreča, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2021 / 10:29
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Grčiji in Turčiji nadaljujejo boj s požari

V Grčiji in Turčiji nadaljujejo boj s požari
Ognjeni zublji poleg gozdnih površin uničujejo tudi domove FOTO: Vatican Media
V Grčiji in Turčiji gasilci nadaljujejo boj s požari, ki v teh, pa tudi številnih drugih evropskih državah divjajo že več dni.

Kot poroča STA, poskušajo grški gasilci pod nadzor spraviti dva večja požara, enega v bližini mesta Olimpija in drugega na otoku Evija. V Turčiji pa je velik požar dosegel termoelektrarno v provinci Mugla in z območja, ki ga uničujejo ognjeni zublji, so morali evakuirati več sto ljudi.

V bližini Olimpije, kjer ležijo arheološki ostanki antičnega rojstnega mesta olimpijskih iger, se s požarom bojuje več kot 170 gasilcev s približno 50 tovornjaki, šestimi helikopterji in letali.

Zagorelo je tudi v bližini Olimpije, kjer ležijo arheološki ostanki antičnega rojstnega mesta olimpijskih iger.

Ognjeni zublji so najprej uničili okrog dvajset domov, zdaj pa se širijo proti gozdnatemu gorskemu območju Lalas, severozahodno od Olimpije. Olimpijo, ki je v tem obdobju leta običajno polna turistov, pa tudi šest bližnjih vasi so evakuirali že včeraj.

Podobno število gasilcev se bojuje tudi s požarom na otoku Evija. Uničenih je bilo že najmanj 150 hiš, ogenj pa je obkrožil samostan in več kot deset vasi. Dve so dodatno evakuirali zgodaj davi. Največ težav naj bi gasilcem povzročal prav del požara, ki divja blizu samostana svetega Davida, ki so ga izpraznili že v sredo.

Turčija se bori z najhujšimi požari v zgodovini države.

S hudimi požari, ki jih je predsednik Recep Tayyip Erdogan označil celo za najhujše v zgodovini države, se bojuje tudi Turčija. Doslej so terjali osem življenj, oblasti so morale na jugu države, priljubljenem med turisti, evakuirati več sto ljudi.

Na stotine jih je danes po morju moralo zapustiti tudi domove v pokrajini Mugla ob Egejskem morju, saj je požar dosegel bližnjo termoelektrarno, kjer je shranjenih več tisoč ton premoga. Vse eksplozivne kemikalije in druge nevarne snovi so po navedbah oblasti odstranili z območja, skrbi pa jih, da bi ogenj zajel premog, čeprav so ga večji del že umaknili.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh