Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaška razglasila rdeči alarm

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 10. 06. 2022 / 11:04
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2022 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hrvaška razglasila rdeči alarm
Zaradi slabih vremenskih razmer na določenih delih Hrvaške, ne vozijo trajekti. FOTO: Unsplash

Hrvaška razglasila rdeči alarm

Zaradi močnega vetra na Hrvaškem je na območju Velebitskega kanala razglašen rdeči alarm, so sporočili s Hrvaškega meteorološkega zavoda (DHMZ). Tamkajšnje vreme povzroča preglavice na nekaterih avtocestah po državi, med drugim je zaprli Paški most. Meteorologi pozivajo k previdnosti pri vožnji in svetujejo odpoved poti na ta območja.

Najmočnejši sunki vetra bi lahko dosegli 40 do 70 vozlov ali 75 do 130 kilometrov na uro.

Ogrožena obalna infrastruktura 

V Hrvaškem meteorološkem zavodu ljudem svetujejo, da se izognejo potovanju in bivanju na ogroženih obalnih območjih. Po njihovih ocenah je ogrožena tudi obalna infrastruktura.

Vreme je zelo nevarno. Zavedajte se nevarnosti, bodite pozorni in spremljajte najnovejša vremenska poročila, so sporočili iz DHMZ.

Trajekti ne vozijo  

Zaradi slabih vremenskih razmer trenutno ne vozijo trajekti oziroma katamarani na linijah Prizna-Žigljen, Novalja-Rab-Reka in Mali Lošinj-Cres-Reka. Za območje Kvarnerja so meteorologi razglasili oranžni alarm, območje zahodne Istre ter severne, zahodne in južne Dalmacije pa je obarvano rumeno.

Na nekaterih odsekih promet dovoljen le za osebna vozila

Iz podjetja Hrvatske autoceste so sporočili, da je na nekaterih delih avtocest promet dovoljen samo za osebna vozila. To so avtocesta A1 Zagreb-Split-Ploče med vozliščema Sveti Rok in Maslenica, avtocesta A6 Reka-Zagreb med vozliščema Delnice in Kikovica, deli Jadranske magistrale (DC8) med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno ter DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, povzema STA

Kupi v trgovini

Burja nad mrzlo reko
Zgodovina
28,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh