Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za ledene može do 29 stopinj

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 11. 05. 2022 / 07:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2022 / 07:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za ledene može do 29 stopinj
Vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo dokaj polete temperature. FOTO: Pexels

Za ledene može do 29 stopinj

»Ledeni možje«, sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij, ki godujejo od 12. do 14. maja, letos ne bodo nič kaj ledeni. Za jutri vremenoslovci namreč napovedujejo poletne temperature. A brez dežja ne bo šlo.

Vsi trije svetniki, ki jih imenujemo tudi »ledeni možje«, so bili mučenci, ki so umrli zaradi ljubezni do Boga. pred uvedbo gregorijanskega koledarja so godovali med 2. in 4. majem, ljudje pa so verovalo, da se je po njihovem godovanju zima dokončno poslovila.

Jutri stopnjo več kot danes

Letos vse kaže, da bo temu res tako, saj vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo dokaj visoke temperature. Tako kot danes, bo tudi jutri sončno. Že danes se bodo dnevne temperature gibale med 23 in 28 stopinjami Celzija, jutri pa še višje, in sicer med 24 in 29 stopinjami.

Jutranje temperature na god sv. Pankracija bodo od 8 do 13 stopinj.

V petek in soboto možne plohe in nevihte

V petek bo na Primorskem sončno, drugod bo sredi dneva in popoldne spremenljivo oblačno. Na severu države bodo možne krajevne plohe in nevihte, ki bodo zvečer zajele tudi osrednje kraje. In na god zadnjega od ledenih mož? V soboto se obeta delno jasno vreme, sredi dneva in popoldne pa bo lahko nastala kakšna ploha in nevihta.

Nalaganje
Nazaj na vrh