Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hude poplave po Evropi prizadele tudi salezijanske ustanove

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 07. 2021 / 16:00
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2021 / 16:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hude poplave po Evropi prizadele tudi salezijanske ustanove
Najhuje je v Nemčiji in Belgiji. FOTO: STA.

Hude poplave po Evropi prizadele tudi salezijanske ustanove

Številna področja v Belgiji so prizadele poplave, ki so zahtevale več smrti, na stotine izseljenih ljudi v pokrajinah Liegi in Namur, kjer se nahajajo tudi številne salezijanske ustanove.

V Remouchampsu ob reki Amblève je salezijanski zavod St. Joseph – St. Raphael, kjer poleg vode v prostore vdira tudi blato. »Tudi don Boskova šola v Verviersu je precej poškodovana. Uničeni so vsi stroji v delavnicah. Prostovoljce prosijo za pomoč pri čiščenju. /…/ Ustanovo sester salezijank v Notre-Dame-au-Boisu je prav tako prizadelo neurje,« so zapisali na spletni strani Don Bosko Slovenija. 

V teh dneh so v Liegiu že darovali sveto mašo, pri kateri so sodelovali tudi salezijanci, za vse žrtve poplav.

Kritično tudi stanje v Nemčiji 

»Po močnem deževju, ki je povzročilo dramatične poplave, je položaj v nekaterih predelih zahodne Nemčije še vedno katastrofalen. Mnogi so morali pobegniti od doma in noč preživeti zunaj. Tudi nekatere salezijanske ustanove so poplave prizadele in poškodovale,« so še zapisali v poročilu slovenski salezijanci. 

»V Trierju so zaradi poplav evakuirali skupino za spremljanje, ki skrbi za otroke med tretjim in šestim letom. Trenutno se nahajajo v glavni salezijanski hiši Don Bosco Helenenberg in še ni znano, kdaj se bodo lahko vrnili v svoje prostore. /…/ Mnogi najstniki in prostovoljci čistijo in odvažajo blato z lastnimi rokami.« 

Don Bosco Helenenberg in Don Bosco Trier skušata narediti, kar je mogoče. Učitelji in učenci šole Valdocco pomagajo v vrtcu Welschbillig, samostanska trgovina in pekarna v bližini pa skrbita za razdeljevanje hrane.

Na področju Kölna, Bonna, Jünkeratha, Helenenberga in Trierja so mnogi sodelavci, zaposleni pri salezijancih, zaskrbljeni zaradi posledic neurja. Domove je uničila voda in mnogi se ne morejo vrniti nazaj. »Naše misli so z vsemi, ki so jih prizadele poplave,« pišejo nemški salezijanci in vabijo k molitvi za vse prizadete v tej naravni nesreči. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh