Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ideja za postno kosilo (5)

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 14. 03. 2024 / 13:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2024 / 14:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ideja za postno kosilo (5)
Tokratna jed je značilna za jugovzhodni del Evrope. FOTO: Wikipedia/Petar Milošević

Ideja za postno kosilo (5)

Pred nami je že peti postni petek in od velike noči nas ločita še dobra dva tedna.

Na postne petke smo doslej postregli z zelenjavno pico na listnatem testu, rimskimi zdrobovimi torticami, s cvetačnim narastkom in polento s sirom. Tokratna jed je značilna za jugovzhodni del Evrope, recept zanjo pa smo znova poiskali v knjigi Recepti sestre Nikoline, ki je pri založbi Družina izšla leta 2008, prenovljena izdaja pa leta 2013. 

Sataraš (paradižnik z jajci)

Sestavine za 4 do 6 oseb:

  • 2-3 žlice olja
  • 2 čebuli
  • 6-8 paprik
  • 4-6 debelih paradižnikov
  • sol
  • 5 jajc
  • poper (po želji)

Priprava:

Zelenjavo operemo in očistimo. Čebulo drobno narežemo, papriko narežemo na pol centimetra debele rezine, paradižnik olupimo, odstranimo peščišče in grobo narežemo.

Na olju zarumenimo čebulo, dodamo papriko in dušimo, da se zmehča. Dodamo paradižnik, sol in po želji malo popra. Vse skupaj dušimo na zmernem ognju, da se zelenjava zmehča in voda izpari.

Večkrat premešamo in pazimo, da se ne prismodi. Brž ko se pokaže na dnu maščoba, dodamo stepena jajca in mešamo, da zakrknejo.

Jed ponudimo s kruhom, lahko pa tudi kot prilogo k testeninam ali h krompirju.

Bog žegnaj!

Kupi v trgovini

Recepti sestre Nikoline
Kuharice
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh