Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ilka Štuhec po dobrih štirih letih spet okusila slast zmage

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 01. 2023 / 11:32
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.01.2023 / 11:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ilka Štuhec po dobrih štirih letih spet okusila slast zmage
Ilka Štuhec bo med favoritinjami za visoko uvrstitev tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu, ki bo v Franciji prihodnji mesec. FOTO: Jože Potrpin/Arhiv Družine

Ilka Štuhec po dobrih štirih letih spet okusila slast zmage

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec je po včerajšnjem drugem mestu v smuku v italijanski Cortini d´Ampezzo na progi Olympia delle Tofane stopila na najvišjo stopničko in s tem slavila jubilejno deseto zmago v svetovnem pokalu.

Prva favoritinja za zmago, domačinka Sofia Goggia, ki je slavila včeraj, je na današnji tekmi odstopila. A to ne zmanjšuje uspeha slovenske šampionke, ki je na petkovem smuku za njo zaostala le za 13 stotink in s tem nakazala, da je v letošnji sezoni ob menjavi opreme zares izvrstno pripravljena.

Pred njenim startom dva padca

Na današnji skrajšani progi je Mariborčanka s startno številko 8 po prihodu v cilj zanesljivo prevzela v vodstvo. Pred njo pa sta na progi padli Avstrijka Nina Ortlieb in Italijanka Sofia Goggia, a je Slovenka ohranila mirno kri in suvereno prečkala ciljno črto.

Drugo mesto na današnji tekmi je osvojila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, za veselje domačih navijačev pa je poskrbela Elena Curtoni, ki je stopila na najnižjo stopničko.

Ilka Štuhec včeraj druga, danes pa na najvišji stopnički. FOTO: Twitter Ilka Štuhec

Druga v smukaškem seštevku

32-letna Štuhčeva se je v smukaškem seštevku po današnji zmagi utrdila na drugem mestu in ima po šestih tekmah 372 točk. Za vodilno Goggio, ki kljub današnjem odstopu zanesljivo ostaja na prvem mestu (480 točk), zaostaja dobrih 100 točk. Od šestih letošnjih smukaških tekem je namreč Italijanka kar štirikrat zmagala in bila enkrat druga.

Zadnjič na najvišji stopnički decembra 2018

Z današnjim uspehom ima Ilka Štuhec na svojem računu šest smukaških zmag, trikrat pa je doslej slavila še v superveleslalomu in enkrat v kombinaciji. Zadnjič je bila na najvišji stopnički pred več kot štirimi leti v superveleslalomu, ko je 19. decembra 2018 vso konkurenco ugnala v italijanski Val Gardeni.



Nalaganje
Nazaj na vrh