Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ilka Štuhec prepričljiva zmagovalka zadnjega smuka v sezoni

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 03. 2023 / 14:10
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 14:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ilka Štuhec prepričljiva zmagovalka zadnjega smuka v sezoni
Po današnji zmagi se je Ilka prešerno smejala. FOTO: FB Ilka Štuhec

Ilka Štuhec prepričljiva zmagovalka zadnjega smuka v sezoni

Najboljša slovenska alpska smučarka ta čas Ilka Štuhec je veličastno zaključila letošnjo smukaško sezono. Na zadnji preizkušnji v Andori je prepričljivo ugnala vse tekmice, saj je najbližjo zasledovalko, Italijanko Sofio Goggia, premagala za več kot pol sekunde.

Nekdanja svetovna smukaška prvakinja, ki se je s starta pognala s številko 11, je ob prihodu v cilj za več kot osem desetink premagala dotedaj vodilno Švicarko, Laro Gut Behrami. Med njiju se je s startno številko 14 vrinila Goggia, ki je tudi osvojila mali kristalni globus v smukaškem seštevku, Štuhčeva pa se veseli odličnega drugega mesta.

Že na treningih zelo hitra

Slovenska šampionka je že na treningih pred današnjo tekmo napovedala boj za visoko uvrstitev, čeprav zmage danes ni pričakovala, je dejala za TV Slovenija: »Pričakovala v bistvu ne, vedela sem pa, česa sem sposobna glede na treninge. Pogoji so se malce spreminjali, je pihalo, ni pihalo. Tako da potem nikoli ne veš, kaj bo. Ko je tvoj čas, pač enostavno moraš iti in izkoristiti pogoje, ki so v tistem trenutku. Mislim, da sem se zelo dobro prilagodila na te spomladanske snežne razmere in vsekakor sem zelo zadovoljna,« je Mariborčanka povedala po tekmi.


»Veselim se naslednje sezone«

Slovenska javnost se ob tem, ko je Štuhčevi po slabši lanski sezoni letos uspel povratek med najboljše smukačice, sprašuje, ali bo smuči postavila v kot. Po današnji zmagi je obžalovala le, da je sezone že konec in dodala: »Res je bila neverjetna sezona in je malo škoda, da je konec, ampak se veselim naslednje.«

Štuhčeva druga smukačica sezone

32-letnica je z današnjo napadalno vožnjo vknjižila 11. zmago v svetovnem pokalu, sedmo smukaško. Ob dveh zmagah je bila letos še dvakrat na zmagovalnem odru, ko je bila druga. Temu je dodala še eno četrto, dve peti, deveto in dvanajsto mesto. Skupaj je tako zbrala 551 točk, prva smukačica sezone Sofia Goggia pa kar 740.

Z 21 stopničkami četrta najuspešnejša slovenska smučarka 

Z današnjo zmago se je Ilka Štuhec 13. povzpela na smukaške stopničke, s čimer je najuspešnejša Slovenka. Na njenem »računu« je tako zdaj že 21 uvrstitev na zmagovalni oder, kar jo uvršča na četrto mesto med slovenskimi alpskimi smučarji. Večkrat so doslej na odru za zmagovalce stali le še Tina Maze (81), Bojan Križaj (33) in Mateja Svet (22), spominja STA.


Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh