Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Imate vprašanje v zvezi z digitalnim bonom?

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 17. 05. 2022 / 09:33
Oznake: Mladi, Vlada
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2022 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Imate vprašanje v zvezi z digitalnim bonom?
Digitalne bone bodo upravičenci lahko koristili od 15. junija do 30. novembra 2022. FOTO: Unsplash

Imate vprašanje v zvezi z digitalnim bonom?

Potem, ko je vlada odločila, da bo digitalni bon mogoče koristiti od 15. junija dalje je od danes naprej aktivirala tudi klicni center, kjer bodo upravičenci dobili vse potrebne odgovore na vprašanja v zvezi s tem.

Od danes naprej lahko upravičenci dobijo vse pomembne informacije v povezavi z digitalnim bonom v klicnem centru DIGI BON 2022. Po odobritvi vlade, za koriščenje bonov je zdaj na voljo klicni center na tel. številki 01 555 59 00, kjer lahko vprašajo vse kar jih zanima v zvezi novih digitalnih bonov. Pokličejo lahko vsak ponedeljek, sredo in četrtek med 13. in 17. uro ter vsak torek in petek med 9. in 13. uro.

Digitalni bon v vrednosti 150 evrov bodo prejeli osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študenti ter starejši od 55 let.

Unovčevati jih bo mogoče začeti 15. junija

V skladu z zakonom bo mogoče digitalne bone '22 unovčiti za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme, tako v fizični kot v spletni trgovini.

Kako ga vnovčiti?

Digitalni bon bodo lahko v času njegove veljavnosti izkoristili v več manjših zneskih in pri različnih ponudnikih računalniške opreme. Bon bo mogoče vnovčiti na podlagi osebne izjave v kateri je potrebno izpolniti osebne podatke: ime in priimek, EMŠO in davčno številko.

Če se bo bon unovčil s spletnim nakupom, se ponudniku blaga pošlje elektronsko podpisano izjavo ali skenirano lastnoročno podpisano izjavo.

Podatek o razpoložljivem znesku za upravičenca bo razviden iz informacijskega sistema Finančne uprave RS (Furs). Sami bodo imeli vanj vpogled prek aplikacije eDavki. Če se bo bon unovčil z osebnim nakupom v poslovalnici, je treba predložiti lastnoročno podpisano izjavo in v poslovalnici pokazati osebni dokument. Če pa se unovčuje združene digitalne bone '22, se za unovčitev potrebuje tudi Izjava o združitvi digitalnih bonov.

Možen tudi družinski nakup

Bratje, sestre, polbratje in polsestre lahko digitalni bon '22 združite z izjavo o združitvi digitalnih bonov '22, ki jo določi vlada, in bone koristijo za skupni nakup.

Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh