Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irska želi uvesti območja s prepovedjo molitve

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 31. 07. 2022 / 00:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2022 / 16:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Irska želi uvesti območja s prepovedjo molitve
Molitev v podporo življenju pred ljubljansko porodnišnico. FOTO: Tatjana Splichal (Fotografija je ilustrativna.)

Irska želi uvesti območja s prepovedjo molitve

Irska vlada se v zadnjem desetletju ne more pohvaliti z veliko dosežki, z enim pa se vendarle lahko: »uspešno« je zmanjšala rodnost za 25 odstotkov.

Ta apokaliptična politika je državo privedla do stopnje, ko je plačilo 450 evrov zdravniku za namerno ubijanje nerojenih otrok za vlado pomembnejša prednostna naloga kot skoraj vse drugo, kar je povezano z otroki, razen morda njenih načrtov za grozljivo novo spolno vzgojo, ki med drugim vključujejo pouk o pornografiji, piše spletni portal Catholic Arena.

Po razveljavitvi ameriške sodbe Roe proti Wade je tudi na Irskem zavladala panika.

V neizmerni paniki po razveljavitvi sodbe Roe proti Wade v Združenih državah Amerike si po besedah avtorja zapisa »nesposobna irska vlada zdaj prizadeva, da bi po vsej državi vzpostavila območja s prepovedjo molitve, kjer bi lahko odvzeli prostost osebi, ki bi molila proti splavu ali spodbujala ljudi, naj svojega otroka rodijo, namesto da ga ubijejo«.

Zakonska prepoved molitve na javnem mestu je povsem nepotrebna

Vlada je dolgo in brezuspešno vodila vojno proti molitvi v podporo življenju, da bi takšna območja upravičila, zdaj pa se tega loteva ne glede na kakršne koli resnične dokaze in v nasprotju z javnim nasvetom poveljnika Garde oz. policije Drewja Harrisa, ki je že večkrat zavrnil potrebo po tovrstni zakonodaji in zatrdil, da ta ni potrebna.

Nekatera prizadevanja irskih oblasti, uperjena proti podpornikom življenja, so bila dejanja čistega obupa.

Nekatera prizadevanja oblasti, med katerimi so tudi predstavniki politične stranke Sinn Fein, socialdemokrati in laburisti, so bila dejanja čistega obupa. Leta 2020 so se pojavile trditve, da so ženske, ki so prišle v bolnišnico zaradi spontanega splava, spraševali: »Ali boste umorili svojega otroka?«, vendar je bila ta izjava pozneje povsem neopazno umaknjena, ko se je izkazalo, da je bila povezana z anonimnim profilom Antife na družbenem omrežju Twitter, katerega lastnik je trdil, da dela na ministrstvu za pravosodje.

V nastalem sporu so podporniki splava po družbenih medijih grozili, da bodo umorili vse svoje nasprotnike, torej podpornike življenja. Pojavili so se tudi posnetki, na katerih Antifa, ki očitno podpira irsko vlado, z jajci obmetava starejše katoličane, ker so molili rožni venec. Irski socialdemokrati so v drugem poskusu vodili kampanjo proti katoličanom, ki so v času epidemije želeli moliti zunaj svojih zaprtih cerkva, v skladu z državnimi omejitvami.

Brez panike!

Ljudje, ki se zavzemajo za življenje, se zaradi teh novih ureditev zlahka počutijo prizadete, vendar bodo morali najti rešitev. Prva je politično zastopstvo, saj trenutno ni niti enega člana vlade, ki bi na kakršen koli omembe vreden način nasprotoval splavu. Druga rešitev je spodbujanje politike v podporo družini in ne le nasprotovanje splavu – to se je izkazalo za uspešno na Madžarskem in Poljskem. In tretjič, vse to je treba storiti brez panike.

Irski politiki na državo ne gledajo toliko kot na samostojno entiteto, ampak bolj kot na 51. zvezno državo ZDA, podaljšek Združenega kraljestva ali vazala Bruslja.

Irski politiki na državo ne gledajo toliko kot na samostojno entiteto, ampak bolj kot na 51. zvezno državo ZDA, podaljšek Združenega kraljestva ali vazala Bruslja. Ker so ZDA obrnile hrbet splavu, se podpora temu grozljivemu dejanju zmanjšuje, in upajmo, da bo tako tudi na Irskem. Irci trenutno to težko vidijo, toda kultura smrti v Evropi nima prihodnosti. Protidružinska politika njihovih političnih strank ne more trajati dolgo.

Prepoved molitve in uvedba tovrstnih območij kažeta le na pomanjkanje ustvarjalnosti irskih nasprotnikov otrok, ki kljub trditvam, da so se otresli preteklosti, ostajajo nezdravo obsedeni s katolištvom. Irske družine se morajo odločiti: lahko izberejo nižje davke in boljši življenjski standard ali pa se odločijo za družbo, ki se zavzema za splav. Obojega ne morejo imeti.

Nalaganje
Nazaj na vrh