Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanska mladina roma proti Porcijunkuli

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 07. 2017 / 10:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanska mladina roma proti Porcijunkuli

Danes se začenja 37. frančiškanski pohod mladih, ki se bo sklenil na praznik asiškega odpustka.

Danes, 25. julija, se v Italiji začenja 37. frančiškanski pohod, desetdnevno romanje za mlade, ki se ga vsako leto udeleži več tisoč Italijanov med 18. in 32. letom. Pot začnejo na različnih krajih po Italiji in 2.avgusta, na praznik asiškega odpustka, prispejo do Porcijunkule.



To je priložnost za vnovično odkritje medsebojne ljubezni in sprave, saj gre tako za telesno kot tudi duhovno pot, ki pomaga pri odkrivanju neizmernega veselja nad tem, da se čutimo Božji otroci. Tema letošnjega pohoda je Korak onkraj, ki jo bo vsak izmed mladih lahko poglobil preko molitve, poslušanja Božje besede in medsebojne podelitve.

Kot je povedal p. Alessandro Martelli, ki je pri frančiškanih v Toskani pristojen za pastoralo mladih, nam »pri hoji, naporu uspe odstraniti mnoge maske. Tako pridemo do bistva in odkrijemo svoj resnični jaz, ki je skoraj vedno veliko lepši in bogatejši, kot smo mislili.« Dodal je, da je odpuščanje »pomembno zdravilo za naše življenje, za življenje tolikih mladih: srečati Očeta, ki nas ljubi takšne, kakršni smo, in nam je zato pripravljen odpustiti, postane resnično zdravilno. Postane priložnost, da začnemo od začetka in znova vzamemo v roke svoje življenje.«

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / AP

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh