Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski cerkveni tiskani mediji pod pritiskom

Objava: 13. 04. 2010 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski cerkveni tiskani mediji pod pritiskom

Številnim uredništvom in majhnim založbam grozi zaprtje

Cerkveni časopisi v Italiji so zaradi izpada posebne tarife pri poštni dostavi pod hudim pritiskom. Kot je za vatikanski radio pojasnil predsednik združenja katoliških časnikov Giorgio Zuchelli, je katoliškim tednikom grozilo že stodvajsetodstotno zvišanje cen. Zaradi zvišanja pristojbin za tiskovine naj bi številnim uredništvom in majhnim založbam grozilo zaprtje.

Po Zuchellijevih besedah so v nekaterih predelih Italije cerkveni in misijonski časopisi edini tiskani mediji, ki objavljajo tudi krajevne novice. Predsednik združenja katoliških časnikov je opozoril na morebitne posledice za raznolikost tiskane besede, če za tiskovine ne bi več veljali popusti pri poštnih pristojbinah. Skoraj vsa škofijska glasila so sicer na voljo tudi v elektronski obliki, vendar lahko ta tiskano besedo zgolj dopolnjuje, ne pa tudi nadomesti.

Zuchelli je v pogovoru za vatikanski radio potožil nad monopolom italijanske pošte, ki velja še do konca letošnjega leta. Od morebitne konkurence si založbe ne obetajo le prednosti pri stroških, ampak tudi pri zanesljivosti dostave. Pri Italijanskem združenju katoliških tednikov izhaja sto petinpetdeset različnih naslovov v skupni nakladi enega milijona izvodov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh