Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjava Konference redovnih ustanov Slovenije ob smrti svetega očeta Janeza Pavla II.

Objava: 06. 04. 2005 / 11:03
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izjava Konference redovnih ustanov Slovenije ob smrti svetega očeta Janeza Pavla II.

Svetemu očetu smo hvaležni, ker nam je v cerkvenih dokumentih, v številnih nagovorih in na skupinskih ter osebnih srečanjih na različne načine ponavljal, da smo redovniki v vsej raznolikosti karizem in ustanov, dar in sestavni del življenja Cerkve.

V občestvu z vesoljno Cerkvijo in z vsemi ljudmi, ki se v teh dneh s spoštljivostjo poslavljajo od svetega očeta Janeza Pavla II., tudi redovnice in redovniki v Cerkvi na Slovenskem, globoko občutimo bolečino izgube ter istočasno hvaležnost in občudovanje za vse, kar je »veliki Peter« naših dni bil in storil za nas.

Bil je in bo tudi v prihodnje ostal zgled in učitelj popolne predanosti Bogu, ki jo je izražal s nenehnim združenjem z Njim, z jasnim in glasnim oznanilom, da je Kristus edini človekov Odrešenik, s spodbudami za udejanjanje krščanskega oznanila, da bi človeštvo ne le verovalo, pač pa doživljalo Boga v svoji sredi.

Sam je vedno bil in je do zadnjega diha za redovnice in redovnike tudi ostal svetla luč v tem, kar je smatral za bistveno prvino posvečenega življenja, »v korenitosti darovanja sebe iz ljubezni do Gospoda Jezusa in v njem do vsakega člana velike človeške družine«.

Svetemu očetu smo hvaležni, ker nam je v cerkvenih dokumentih, v številnih nagovorih in na skupinskih ter osebnih srečanjih na različne načine ponavljal, da smo redovniki v vsej raznolikosti karizem in ustanov, dar in sestavni del življenja Cerkve. Kot oče in pastir velike družine nas je cenil, ljubil in opogumljal, naj bomo živo izročilo Odrešenikovega življenja in sporočila, saj nas bo On »prenavljal iz dneva v dan, da bi v Duhu gradili bratske skupnosti, da bi v Njem umivali noge ubogih in dali svoj nenadomestljivi prispevek preoblikovanju sveta«.

V stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani nam je 17. maja 1996 pokazal na Odrešenikovo in našo Mater: »Gojite globoko predanost Mariji. Kot varuhi in pospeševalci marijanske pobožnosti, ki zavzema pomembno mesto v krščanski duhovnosti, bodite živ zgled tistih kreposti, ki žarijo v Gospodovi Materi. Ona vam bo pokazala pot, ki vodi h Kristusu.«

Molitvi vesoljne Cerkve in številnih oseb drugih veroizpovedi, redovnice in redovniki v Cerkvi na Slovenskem pridružujemo našo prošnjo za njegov večni pokoj in pesem zahvale za čudovite stvari, ki jih je Gospod storil v njem in po njem za blagor vsega človeštva.


s. Mira Peče HMP
predsednica KORUS

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh