Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izredna solidarnostna pomoč tudi verskim uslužbencem, ki so jih prizadele poplave

Za vas piše:
M. P. / STA
Objava: 06. 09. 2023 / 05:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2023 / 05:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izredna solidarnostna pomoč tudi verskim uslužbencem, ki so jih prizadele poplave
Fotografija iz orglarske delavnice Močnik, ki so jo močno prizadele poplave. FOTO: Ksenja Hočevar

Izredna solidarnostna pomoč tudi verskim uslužbencem, ki so jih prizadele poplave

Verskim uslužbencem, ki so bili prizadeti v poplavah, bo ministrstvo za kulturo zagotovilo 668,21 evra enkratne solidarnostne pomoči. Za pomoč je potrebno oddati vlogo na ministrstvo za kulturo do 30. septembra.

Kot določa novi zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov, je do enkratne solidarnostne pomoči upravičen samozaposleni v kulturi, pa tudi verski uslužbenci, ki so vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje in imajo pravico do namenske državne finančne pomoči iz proračuna za pokritje prispevkov za socialno varnost. Enkratna solidarnostna pomoč se v dohodkovni cenzus ne všteva.

Kot so sporočili s kulturnega ministrstva, lahko vlogo na za to predpisanem obrazcu oddajo prek elektronske ali navadne pošte ali osebno na ministrstvu, priložena pa ji morajo biti dokazila o nastali škodi. Ministrstvo bo o upravičenosti do izplačila pomoči odločilo v 15 dnevih od prejema vloge.

Za pomoč pri izpolnjevanju vlog pokličite 114

Za pomoč pri izpolnjevanju vlog se lahko obrnete na nov klicni center. Danes je namreč pričel delovati nov klicni center s številko 114, na katerega se lahko obrnete z informacijami o obnovi po avgustovskih poplavah, ne glede na to, kateri resor je primarno odgovoren za zagotovitev informacije. Deloval bo vsak delovni dan med 8. in 16. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. 


Nalaganje
Nazaj na vrh