Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je album Susan Boyle

Objava: 25. 11. 2009 / 08:56
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izšel je album Susan Boyle

Škotska pevka je rušila rekorde že pred izidom albuma

Škotska glasbena senzacija, 48-letna Susan Boyle že ruši rekorde. Njen prvi album ‘I Dreamed A Dream’ je v Veliki Britaniji na policah od ponedeljeka in kot blisk je pošlo 130.000 primerkov. Najbrž je to eden najhitreje prodajanih albumov desetletja, včerajšnje poročilo britanske Official Charts Company povzema Slovenska tiskovna agencija.

Minuli teden je spletni trgovec Amazon sporočil, da je po svetu v prednaročilu tako veliko zanimanje za nakup albuma Susan Boyle, kot ga doslej v njihovi zgodovini še ni bilo.

Ljubiteljska pevka, ki že desetletja prepeva v župnijskem katoliškem pevskem zboru, je aprila letos sodelovala na tekmovanju talentov (Britain's Got Talent), a ni zmagala. Zanimanje javnosti zanjo pa je bilo potem tako veliko, da je nekaj časa potrebovala celo zdravniško pomoč.

Album je tudi že na slovenskih prodajnih policah, založnik je Syco Music/Menart. Na albumu je pesem z istim naslovom, ‘I Dreamed A Dream’, ki je gledalcem in žiriji tekmovanja vzela dih. Med dvanajstimi pesmimi v izvedbi neponovljive Susan Boyle je še pesem ‘Wild Horses’, ki jo v izvirniku izvaja skupina The Rolling Stones, album pa zaključi tradicionalna božična pesem ‘Silent Night’, ‘Sveta noč’, je sporočil slovenski založnik.

Boylova je ob izidu albuma izjavila, da želi svoj prvenec posvetiti svoji dragi materi, obljubila ji je namreč, da bo postala ‘nekdo’ - s temi besedami se je zahvalila vsem tistim, ki so ji stali ob strani, ko ji je bilo najtežje. Predana katoličanka se je kot otrok spopadala z resnimi učnimi težavami, vedno pa je sanjala o tem, da bo nekoč postala profesionalna pevka. Za njeno pevsko kariero je po njenih lastnih besedah najbolj zaslužna njena pokojna mati, ki jo je vedno spodbujala pri obiskovanju glasbene šole. Usmerila jo je v ‘resno’ prepevanje, saj se je zavedala, da je hčerka nadarjena in da mora svoj talent izkoristiti. Pri dvanajstih letih jo je vpisala v župnijski pevski zbor in ji od tiste točke prepustila odločitev, kaj bo počela s svojim glasom.

Nalaganje
Nazaj na vrh