Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Janša sprejel predsednika COMECE kardinala Hollericha

Objava: 05. 11. 2021 / 11:51
Oznake: Cerkev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2021 / 14:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Janša sprejel predsednika COMECE kardinala Hollericha
Med udeleženci sta bila tudi predsednika COMECE in CEC, Jean-Claude Hollerich in Christian Krieger. FOTO: TW Vlada Republike Slovenije

Janez Janša sprejel predsednika COMECE kardinala Hollericha

Predsednik vlade Janez Janša je danes dopoldne v Veliki sejni sobi sprejel predstavnike Komisije škofovskih konferenc Evropske unije (COMECE) in predstavnike Konference evropskih Cerkva (CEC).

Skupinska fotografija udeležencev srečanja. FOTO: TW SŠK

COMECE, ki povezuje škofovske konference članic Evropske unije, spremlja politični proces EU na vseh področjih, povezanih z delovanjem Katoliške cerkve. Cilj CEC, ki povezuje 114 pravoslavnih, protestantskih in anglikanskih Cerkva iz Evrope, pa je spodbujanje miru in prizadevanj za skupno dobro ter delo za edinost Cerkve.

Gostitelj srečanja je bil slovenski premier Janez Janša. FOTO: TW Vlada Republike Slovenije

Kdo so bili udeleženci?

Srečanja s premierjem so se udeležili predsednik COMECE, luksemburški kardinal msgr. dr. Jean-Claude Hollerich, generalni tajnik COMECE Manuel Enrique Barrios Prieto, predsednik CEC rev. Christian Krieger, ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, evangeličanski škof Leon Novak in drugi predstavniki obeh konferenc.

Prioritete predsedovanja, prihodnost Evrope in vloga Cerkva

Sogovorniki so izmenjali poglede na prioritete slovenskega predsedovanje Svetu EU, prihodnost Evrope in vlogo Cerkva v sodobnem času, so sporočili iz Kabineta predsednika vlade. Pa tudi o okrevanju po pandemiji, odpornosti v luči možnih prihodnjih kriz, vrednotah, verski svobodi v EU in zunaj nje, o vlogi EU v globalnem svetu s ciljem ustvariti bolj miren, pravičen in trajnostno naravnan svet po pandemiji.

Tudi na sprejemu pri nadškofu Zoretu

Po srečanju s predsednikom vlade je predstavnike delegacije COMECE in CEC na nadškofiji v Ljubljani sprejel tudi predsednik SŠK, ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, so sporočili s SŠK. Kardinal msgr. Hollerich je nato zgodaj popoldne odgovarjal tudi na vprašanja novinarjev katoliških medijev (poročilo o tem sledi).

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh