Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janša v Kijevu: »V Ukrajini boj dobrega zoper zlo«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 03. 2023 / 08:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2023 / 08:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janša v Kijevu: »V Ukrajini boj dobrega zoper zlo«
Janez Janša in predsednik ukrajinske vlade Deniš Šmihal. FOTO: Twitter Janez Janša

Janša v Kijevu: »V Ukrajini boj dobrega zoper zlo«

Po letu dni je Janez Janša, takrat v vlogi slovenskega premierja, spet obiskal Kijev. Kot je zapisal na Twitterju, je »Ukrajina danes mnogo močnejša, podpora svobodnega sveta pa bistveno večja kot v temnih dneh marca 2022, takoj po brutalni ruski agresiji«.

Kot je zapisal predsednik SDS, je šlo za »prijateljsko srečanje«. Lani, kot je znano, je ukrajinsko prestolnico obiskal v družbi poljskega in češkega premierja. Po Janševi oceni je »pomoč Ukrajini še vedno mnogo premajhna in prepočasna, zamude pa se žal plačujejo s človeškimi življenji. Boj Ukrajincev proti ruskemu agresorju je boj dobrega zoper zlo, ki ogroža varnost celotnega kontinenta in širše«.

Politična enotnost Ukrajine je pomembna prav tako kot vojaška pomoč

»Šlo je za prijateljsko srečanje po enem letu, ki je meni postreglo tudi z veliko dragocenimi podatki. Srečali smo se tudi s številnimi vojaškimi in drugimi strokovnjaki, ki so bolj natančno opisali situacijo. Pa tudi s predstavniki praktično vseh političnih strank, kajti politična enotnost v tem trenutku je za Ukrajino enako pomembna kot vojaška pomoč in vojaška moč, ker dokler bodo enotni, so nepremagljivi in s tem tudi trden branik Evrope še naprej,« je za TV Slovenija dejal Janez Janša.

Zahodne pomoči ni dovolj

Janša je še nadaljeval: »Situacija s tem, ko vojna traja, zahodne pomoči ni dovolj, Rusija pa se je tudi prilagodila razmeram, ni tako optimistična, kot je mogoče videti od daleč. Ko številni mislijo, da zdaj Ukrajinci lahko vse sami naredijo.« Dodal je še, da je Evropska unija naredila velik pozitiven precedens s tem, ko je sprejela odločitev o hitri poti Ukrajine v Evropsko unijo.

 



Nalaganje
Nazaj na vrh