Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janša z Orbanom v Budimpešti tudi o škodi med ujmo v Sloveniji

Za vas piše:
K.Zv
Objava: 20. 08. 2023 / 17:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2023 / 18:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janša z Orbanom v Budimpešti tudi o škodi med ujmo v Sloveniji
Janez Janša in Viktor Orbán sta govorila o škodi, ki jo je nedavna ujma povzročila Sloveniji. FOTO: Twitter

Janša z Orbanom v Budimpešti tudi o škodi med ujmo v Sloveniji

Madžarski premier Viktor Orban se je v soboto v svojem uradu v Budimpešti pogovarjal s predsednikom SDS in bivšim slovenskim premierjem Janezom Janšo, je poročala madžarska tiskovna agencija MTI. Med drugim sta govorila o škodi, ki jo je nedavna ujma povzročila v Sloveniji, po kateri ji je pomoč poslala tudi Madžarska.

Orbanov tiskovni predstavnik Bertalan Havas je za MTI še povedal, da sta se Orban in Janša pogovarjala tudi o globalnih političnih razmerah in pomenu miru v luči vojne v Ukrajini. Govorila sta tudi o delu, ki ga morajo pred volitvami v Evropski parlament prihodnje leto opraviti evropske konservativne krščanske stranke.

Janša se bo udeležil slovesnosti na atletskem svetovnem prvenstvu

Havas je še povedal, da se bo Janša danes udeležil slovesnosti in dogodkov na atletskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Orban je v petkovem intervjuju za enega od domačih radiev med drugim dejal, da bo tako velik športni spektakel izkoristil tudi za druženje s svojimi številnimi političnimi somišljeniki. V državi medtem danes praznujejo dan državnosti.

Na pogovorih se je Orban v soboto ločeno srečal tudi z voditeljema Tatarstana in Uzbekistana, danes pa s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom in s predsednikom bosansko-hercegovske entitete Republike Srbske Miloradom Dodikom.

Nalaganje
Nazaj na vrh