Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jernej Damjan v Planici pričakuje slovensko kolajno

Za vas piše:
J. P.
Objava: 14. 02. 2023 / 10:39
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2023 / 10:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jernej Damjan v Planici pričakuje slovensko kolajno
Jernej Damjan z reprezentančnimi kolegi leta 2011 v Planici. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Jernej Damjan v Planici pričakuje slovensko kolajno

Le še teden dni je do svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici. Dve odličji s svetovnih prvenstev, obe ekipni (iz Oberstdorfa 2005 in Osla 2011), ima tudi nekdanji smučarski skakalec Jernej Damjan, ki – kot je poudaril v pogovoru za STA – od slovenskih skakalk in skakalcev pod Poncami pričakuje kolajno.

»Pri skokih se lahko v enem dnevu vse obrne, je pa Slovenija tako v moški kot ženski konkurenci zelo močna. S poškodbo Urše Bogataj je sicer zazevala velika luknja, tam bo nekoliko težje, vsekakor pa pričakujem skakalno kolajno,« je v pogovoru za STA poudaril Jernej Damjan, ki v smučarskem teku računa zlasti na Evo Urevc, v nordijski kombinaciji pa upa na dober dan Eme Volavšek.

Grenak priokus v Oberstdorfu

Danes 39-letni Damjan posamičnega odličja s SP nima, je pa dvakrat na stopničke doskočil ekipno. »V Oberstdorfu je bil grenak priokus zaradi 6. mesta na posamični tekmi, saj sem bil po prvi seriji tretji. Dan pozneje bi celo zmagal, če bi upoštevali le posamične dosežke na ekipni preizkušnji,« se spominja nekdanji skakalec, danes predstavnik komisije športnikov pri FIS in strokovni komentator Eurosporta.

Eden največjih dogodkov v Sloveniji

V četrtem poskusu je Planica le prišla do izvedbe svetovnega prvenstva, kar bi lahko imelo pozitivne učinke za slovenski šport. »Tak dogodek je številčno eden največjih, ki se bo zgodil v Sloveniji, in zato tudi zahteven. Iz tega lahko vsi ogromno potegnemo, tako za predstavitev države, motivacijo športnikov in osveščanje o športih. Bo kar pestro,« je v pogovoru za STA pristavil Ljubljančan.

Dekleta na letalnici

Prav tako pestro pa utegne biti na krstni preizkušnji smučarskih skakalk na letalnici v Vikersundu prihodnji mesec. Damjan se strinja, da morajo skoki napredovati, a si želi zlasti varne polete: »Od takrat, ko smo mi hodili na velikanke, do zdaj je velika razlika glede velikosti naprav. Močno si želim, da se bo vse izteklo lepo in brez poškodb in da bo tista tekma lepa ekshibicija,« je še dodal Damjan.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh