Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jim Caviezel v filmu o apostolu Pavlu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 09. 2017 / 13:39
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jim Caviezel v filmu o apostolu Pavlu

Caviezel je v Gibsonovem »Pasijonu« odigral vlogo Jezusa.

Jim Caviezel bo v filmu o apostolu Pavlu odigral vlogo evangelista Luke. Snemanje se je že začelo, film z naslovom »Pavel, Kristusov apostol« pa naj bi v kinematografe prišel prihodnje leto.



Zgodba filma se osredinja na zadnje dneve in tedne v življenju apostola Pavla, ko je v ječi v Rimu in čaka na usmrtitev. Britanski igralec James Faulkner je v vlogi apostola, ki se je iz preganjalca Kristusa prelevil v eno vodilnih osebnosti zgodnjega krščanstva.

»Njegovo življenje uteleša odpuščanje, pojem, ki je danes skorajda nepredstavljiv, vendar nujno potreben«, je v pogovoru za medije dejal producent filma T.J. Berden. Poleg Jezusa je Pavel odigral največjo vlogo pri rasti zgodnje Cerkve, pojasnjuje Rich Peluso iz podjetja Affirm Films. Affirm Films je hčerinsko podjetje Sony Pictures in producira omenjeni film. »Napisal je velik del nove zaveze in prehodil okoli 16.000 kilometrov, da je oznanjal Jezusov evangelij«, je dejal Peluso.

Poleg filma o apostolu Pavlu Jim Caviezel sodeluje tudi z Melom Gibsonom pri nadaljevanju »Kristusovega pasijona«. Novi film naj bi govoril o Jezusovem vstajenju.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh