Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Jutranja tabletka' v ZDA odslej na voljo brez recepta

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 09. 04. 2013 / 07:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Jutranja tabletka' v ZDA odslej na voljo brez recepta

Predpis velja za sredstva, ki nimajo abortivnega učinka; Ameriška farmacevtska zbornica si je za to prizadevala že nekaj časa.

V Združenih državah Amerike so določene vrste 'jutranje tabletke', kontracepcijskega sredstva, ki ga ženska zaužije po spolnem odnosu, odslej na voljo tudi za mladoletne uporabnice brez recepta. Neko zvezno sodišče v New Yorku je minuli teden preklicalo odredbo ameriške ministrice za zdravje, Kathleen Sebelius, iz leta 2011, po kateri naj bi tudi dekleta, mlajša od sedemnajst let, potrebovala zdravniški recept za nakup omenjenih sredstev, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA. Po navedbah medijev gre pri 'jutranji tabletki', ki je odslej na voljo brez recepta, za kontracepcijsko sredstvo, ki preprečuje spočetje, nima pa abortivnega učinka.

Odklanjanje ameriške vlade, da bi znižali starostno mejo za omenjeno kontracepcijsko sredstvo, je po navedbah sodišča 'samovoljno in nesmmiselno'. V roku tridesetih dni morajo po vsej državi umakniti kakršne koli starostne ali prodajne omejitve za omenjena sredstva. Zdravniška in farmacevtska zbornica v Združenih državah Amerike sta si že nekaj časa prizadevali za tovrstno odredbo.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh