Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri maša ob začetku akademskega leta

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 10. 2021 / 05:35
Oznake: Maša, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2021 / 23:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jutri maša ob začetku akademskega leta
Lanska sveta maša ob začetku akademskega leta. FOTO: FB Vatican News

Jutri maša ob začetku akademskega leta

Kot je že običajno, bo tudi letos, skoraj dva tedna po tem, ko so se študentje vrnili v predavalnice, slovesna sveta maša ob začetku študijskega in akademskega leta.

Jutri, v torek, 12. oktobra 2021, jo bo ob 18.30 v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja daroval ljubljanski nadškof metropolit, predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) in veliki kancler Teološke fakultete Univerze v Ljubljani msgr. Stanislav Zore. Teološka fakulteta skupaj s Katoliško mladino k maši vabijo vse študente in profesorje, da skupijo prosijo za blagoslov novega študijskega leta.

Svobodo človeku prinaša širina duha, temeljita podkovanost v njegovi stroki in nenehna radovednost, zvedavost, da bi pogledal, kaj je za naslednjim ovinkom, kaj je na naslednji strani knjige, kaj bom odkril in spoznal v naslednji študijski uri. (škof Stanislav Zore)

Širina duha, temeljita podkovanost in nenehna radovednost

Lani je med homilijo pri sveti maši na začetku akademskega leta nadškof Zore med drugim dejal tudi: »Svobodo človeku prinaša širina duha, temeljita podkovanost v njegovi stroki in nenehna radovednost, nekakšna zvedavost, da bi pogledal, kaj je za naslednjim ovinkom, kaj je na naslednji strani knjige, kaj bom odkril in spoznal v naslednji študijski uri. Radovednost, ki si postavlja vprašanja in išče odgovore nanje. Radovednost, ki je nemirna in ustvarjalna. Radovednost, ki spreminja življenje, ga odpira za prihodnost in mu kaže nove poti.«

Ukoreniniti se v Kristusu in ga oznanjati z vsem svojim življenjem

Že minuli četrtek so sveto mašo ob začetku akademskega leta, pri kateri je somaševanje vodil dekan dr. Janez Vodičar, v Kapeli sv. Križa obhajali tudi na Teološki fakulteti. Dekan Vodičar je udeležence spomnil, da temeljna svetopisemska drža vračanja in odhajanja velja za vse, ki vstopajo v študij z dvojnim namenom: ukoreniniti se v Kristusu in Njega oznanjati z vsem svojim življenjem. Sveti maši, pri kateri so udeleženci prosili za »blagoslov vseh naših akademskih in človeških prizadevanj«, je sledilo tradicionalno druženje v avli fakultete.

Kaj? Sveta maša ob začetku akademskega leta 2021/22. Kdaj? V torek, 12. oktobra 2021, ob 18.30. Kje? V stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani. Kdo? Mašuje nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Prihodnjo sredo še v mariborski stolnici

Minuli torek so bili k sveti maši ob začetku akademskega leta 2021/22 v cerkvi sv. Ane v Kopru že povabljeni tudi študenti, profesorji in zaposleni na Univerzi na Primorskem, v Znanstveno-raziskovalnem središču koper, na fakultetah in v visokošolskih zavodih v Slovenski Istri. Nadškofija Maribor pa bogoslužje ob začetku novega akademskega leta pripravlja v sredo, 20. oktobra 2021. Sveto mašo bo ob 19. uri v mariborski stolnici daroval mariborski nadškof metropolit in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl.

Kupi v trgovini

Tvoj šepet 2022
Za mladino
8,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh