Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je najboljša zaščita?

Objava: 31. 07. 2022 / 07:00
Oznake: Mladi, Sveto pismo, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2022 / 00:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj je najboljša zaščita?
Še vedno velja, da je bogastvo pri Bogu najboljša zaščita – na tem in na onem svetu. FOTO: Tatjana Splichal

Kaj je najboljša zaščita?

Gradivo za domačo katehezo za 31. julij (18. nedelja med letom), ki ga pripravlja Slovenski katehetski urad (SKU).

Razmislek o temi (Lk 12,13–21)

O lakomnosti danes skoraj ne govorimo. Včasih se pogovarjamo o tem, da si težko vzamemo dopust ali da težko ločujemo med službo in domom. Lakomnost pa se zdi, da je današnjemu svetu tuja skušnjava. Morda pa ni tako? Morda bi tvegali in rekli, da na struno lakomnosti dobro igrajo reklame, ki iz vseh strani skušajo v nas prebujati potrebe. Nujno je imeti najnovejši telefon, ki že zdaleč ni več le telefon; nujno je poskušati te in one prehrambene dodatke, ki nam bodo pomagali pri premagovanju te ali one telesne šibkosti; neobhodno potrebno je obiskati tisto in drugo deželo, saj drugače ne bomo poznali sveta; obvezno je imeti tako in drugačno zavarovanje, saj če se karkoli zgodi, le kdo bo pomagal, če ne prav tista in ona zavarovalnica. Kajne, že slišimo Jezusove besede: »Neumnež … ko bodo terjali tvojo dušo od tebe, kaj ti bo zares pomagalo?« Še vedno velja, da je bogastvo pri Bogu najboljša zaščita – na tem in na onem svetu.


Predlogi za pesmi

Dva novčiča, Jaz sem otrok Marijin, Pesem vesela.

Vprašanja za pogovor v družini

Kaj pomeni beseda »lakomnost« in kako to lastnost prepoznamo? Kako se bomo najbolj obvarovali pred skušnjavo lakomnosti?

Gradivo za domačo katehezo pripravlja Slovenski katehetski urad (SKU).

Dejavnost

Izdelali bomo družinski hranilnik. Potrebujemo primerno veliko škatlo iz tršega papirja (lahko družinska embalaža čajev), ostrejši nožiček, ovojni papir, lepilo za papir … Preden škatlo ovijemo, naredimo režo za denar. V hranilnik bomo pri vsakdanji molitvi dali toliko, kolikor bomo skupaj ugotovili, da zmoremo, ker nismo bili lakomni. S prihranki bomo ob koncu počitnic koga razveselili.

Kupi v trgovini

Skrivnosti bogastva
Duhovna rast
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh