Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Amato je omenil zgled bl. Grozdeta

Igor Luzar
Za vas piše:
Igor Luzar
Objava: 02. 10. 2013 / 06:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Amato je omenil zgled bl. Grozdeta

Kardinal je v homiliji dejal: »Tudi v Sloveniji je bil 13. junija 2010 razglašen za blaženega dvajsetletni mladenič Alojz Grozde, ki je mučeniško umrl iz sovraštva do vere.«

V soboto, 27. septembra, je bil v Pulju razglašen za blaženega mučenec Miroslav Bulešić. Za blaženega ga je v imenu papeža Frančiška razglasil prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov kardinal Angelo Amato. Ko je v homiliji med mašo govoril o pomenu mučeništva in o tem, da Cerkev ne pozablja na pogum in moč mučencev ter se jih s spoštovanjem in hvaležnostjo spominja, je kardinal Amato izpostavil tudi zgled našega prvega blaženega mučenca. Kardinal je v homiliji dejal: »Tudi v Sloveniji je bil 13. junija 2010 razglašen za blaženega dvajsetletni mladenič Alojz Grozde, ki je mučeniško umrl iz sovraštva do vere.« »Zvestoba Kristusu, njegovemu evangeliju in resnici,« to nam sporočajo novi blaženi, je svojo homilijo sklenil kardinal.


foto: Ivo Žajdela

Beatifikacije v Pulju se je udeležil tudi predsednik SŠK škof Andrej Glavan, ki se je po maši kratko srečal s prefektom Kongregacije za zadeve svetnikov kardinalom Amatom ter ga povprašal, kako v Rimu napredujejo postopki naših ostalih svetniških kandidatov, predvsem tistih, ki so v zaključnih fazah, to je škofa Barage in škofa Gnidovca. Kardinal Amato je izrazil optimizem glede njihovega uspešnega zaključka, pri tem pa priporočil vernikom, naj se v molitvah še bolj goreče in pogosto zatekajo k priprošnji našim svetniškim kandidatom, saj pot do časti oltarja vodi samo preko priznanega čudeža. Tega pa je potrebno izprositi v molitvi in priporočanju.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh