Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone, zlatomašnik

Objava: 02. 07. 2010 / 06:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone, zlatomašnik

Benedikt XVI. voščil kardinalu Tarcisiju Bertoneju za petdeset let duhovništva

Papež Benedikt XVI. je včeraj voščil vatikanskemu državnemu tajniku kardinalu Tarcisiju Bertoneju ob njegovi petdeseti obletnici duhovniške posvetitve ter mu ob tem dogodku izrazil svojo naklonjenost in spoštovanje. V voščilu, zapisanem v latinskem jeziku, je sveti oče spomnil na najpomembnejše dogodke kardinalovega duhovniškega življenja. Izpostavil je pomembno mesto in spoštovanje, ki ga je bil kardinal Bertone deležen že pri Janezu Pavlu II. Nekdanji papež je kardinala imenoval za nadškofa v Vercelliju in ga nato postavil za tajnika Kongregacije za verski nauk, kjer je v delovnem okolju vzpostavil srečno družinsko vzdušje.

Benedikt XVI. je spomnil tudi na svojo odločitev, s katero je kardinala Bertoneja izbral za svojega državnega tajnika in tako za enega najtesnejših sodelavcev. Izpostavil je kardinalovo vneto in strokovno prizadevanje na področju pastoralnega dela vesoljne Cerkve ter raznih pobud, namenjenih celotnemu svetu, da bi se Božja družina tako krepila in bi svet postal bolj harmoničen.

Kardinal Bertone, rojen 1. decembra 1934, je bil v duhovnika posvečen v škofiji Ivrea na severozahodu Italije. Kraje, kjer je začel in izvrševal svojo duhovniško službo, bo te dni tudi obiskal. V Bollengu, kjer je kardinal obiskoval salezijansko bogoslovje, mu bodo podelili naslov častnega meščana. V soboto se bo v Ivrei udeležil slovesne svete maše za škofijske duhovnike jubilante, v nedeljo pa daroval sveto mašo v svojem rojstnem mestu Romano Canavese. Poseben dogodek pa bo slovesna sveta maša v baziliki sv. Petra v Vatikanu, ki jo bo kardinal Bertone daroval 6. julija.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh