Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Krajewski bo veliki teden in veliko noč obhajal v Kijevu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 04. 2022 / 13:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2022 / 13:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Krajewski bo veliki teden in veliko noč obhajal v Kijevu
Kardinal Krajewski v Ukrajino pelje že drugo reševalno vozilo, ki ga je blagoslovil papež Frančišek. FOTO: Vatican Media

Kardinal Krajewski bo veliki teden in veliko noč obhajal v Kijevu

Papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski bo ves veliki teden in velikonočne praznike preživel v Kijevu.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

Papež ga je tja poslal z namenom, da bi s tamkajšnjimi ljudmi obhajal sveto tridnevje in velikonočne praznike, kot je kardinal pojasnil v pogovoru za italijanski časnik La Repubblica. Krajewski bo ob tej priložnoti v Ukrajino pripeljal še eno reševalno vozilo. Že konec letošnjega marca se je z enim od teh vozil, ki jih je blagoslovil papež, odpeljal v Lvov v zahodni Ukrajini.

To je dejanje praktične pomoči in obenem velikega sočutja.

»To je dejanje praktične pomoči in obenem velikega sočutja,« je v pogovoru pojasnil kardinal. »Vsi, ki jim bo to reševalno vozilo pomagalo, bo papež simbolično sprejel v svoje naročje.« V luči vojnih grozodejstev je sveti oče želel posredovati »logiko evangelija, ki nasprotuje vojni«: tega ljudje ne smemo nikoli pozabiti.

Krajewski je še povedal, da pri pripravah na morebitni papežev obisk v ukrajinski prestolnici ne sodeluje. Dela le tisto, za kar ga je papež Frančišek pooblastil: pomagati ubogim in trpečim ljudem, ki našo pomoč v tem trenutku nujno potrebujejo.

V luči vojnih grozodejstev želi sveti oče posredovati logiko evangelija, ki nasprotuje vojni.

To je že tretje potovanje kardinala Krajewskega v Ukrajino. V začetku marca je tja odpotoval prek Poljske in je preizkušanim Ukrajincem dostavil zaloge vatikanske pomoči. Tudi kardinal Michael Czerny je v papeževem imenu doslej že nekajkrat obiskal ukrajinsko-slovaška in ukrajinsko-madžarska obmejna območja.

Nalaganje
Nazaj na vrh