Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Reševalno vozilo za ranjene otroke v Ukrajini

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 03. 2022 / 07:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2022 / 08:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Reševalno vozilo za ranjene otroke v Ukrajini
Kardinal Krajewski (desno) izroča reševalno vozilo oblastem v Lvovu. FOTO: Vatican Media

Reševalno vozilo za ranjene otroke v Ukrajini

Papeški odposlanec, kardinal Konrad Krajewski, ki je v nedeljo prispel v Lvov, je lokalnim oblastem izročil reševalno vozilo, ki ga je daroval in blagoslovil papež Frančišek. Namenjeno je otrokom, ki so poškodovani v vojni.

V znak bližine, podpore in pomoči ukrajinskemu prebivalstvu, ki zaradi vojne doživlja veliko trpljenje, je kardinal Konrad Krajewski, ki vodi Urad papeških dobrodelnih organizacij, v Lvov pripeljal popolnoma opremljeno reševalno vozilo, ki so ga dodelili regijskemu centru za zdravje mater in otrok.

Blagoslov vozila pred odhodom

Ukrajinske oblasti, ki skrbijo za približno 250.000 notranje razseljenih ljudi z vojnih območij, so prejele darilo papeža Frančiška, ki je vozilo po navedbah spletnega portala Vatican News blagoslovil v Vatikanu pred njegovim odhodom v Lvov. »Zame je velik privilegij, da vam v imenu svetega očeta izročim posebno darilo,« je dejal kardinal Krajewski in dodal, da »ima simbolično vrednost, saj se reševalno vozilo uporablja za reševanje življenj.«

Papež Frančišek in kardinal Krajewski med pregledom vozila v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Kardinal rimske kurije je povedal, da se je prefekt Lvova svetemu očetu zahvalil za to gesto, reševalno vozilo pa bo namenjeno pediatrični bolnišnici za reševanje življenj otrok, ki prihajajo z vojnih območij.

»To nam daje moč«

Eden od ukrajinskih uradnikov je ob izročitvi vozila poudaril, da je to pomembno darilo, saj se je število beguncev na tem območju zaradi vojne močno povečalo: »Hvala kardinal Krajewski! Zahvaljujemo se papežu Frančišku za njegove molitve, za spomin na Ukrajino. To nam daje moč! Želimo si, da naša naslednja generacija ne bi spoznala grozot vojne,« je dejal.

Kardinal Konrad Krajewski. FOTO: Vatican Media

Drugi obisk kardinala v Ukrajini

To je drugi obisk kardinala Krajewskega v Ukrajini, odkar se je država znašla v vojni vihri. S tem želi izkazati papeževo podporo vsem, ki so se znašli sredi trpljenja. Pred tem je med 6. in 12. marcem med drugim obiskal mesti Rivne in Žovkva ter druge kraje, ki jih je prizadela vojna.


Nalaganje
Nazaj na vrh