Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin: Kmetom je treba prisluhniti

Za vas piše:
M. P.
Objava: 09. 02. 2024 / 10:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2024 / 10:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Parolin: Kmetom je treba prisluhniti
Kardinal Parolin je italijansko veleposlaništvo pri Svetem sedežu obiskal ob 40. obletnici konkordata. FOTO: Vatican News

Kardinal Parolin: Kmetom je treba prisluhniti

Vatikanski državni tajnik Pietro Parolin je na novinarski konferenci odgovarjal na vprašanja novinarjev, ki jih je zanimalo tudi stališče Vatikana do uporov kmetov po Evropi.

Kot navaja Vatican News, je kardinal Parolin poudaril, da je treba protestnike poslušati, vzpostaviti dialog in odprtost za dialog v smeri trajnosti, saj gre za prihodnost podeželskih območij. Poudaril je, kako pomembno je, da se posameznika vedno postavi v središče vsega, da se njegovo dostojanstvo ohrani in da lahko iskreno izrazi najboljše predloge.

Kardinal Parolin je spregovoril pred novinarji ob robu konference na Italijanskem veleposlaništvu pri Svetem sedežu ob 40. obletnici konkordata, podpisanega leta 1984 med tedanjim premierjem Bettinom Craxijem in vatikanskim državnim sekretarjem kardinalom Agostinom Casarolijem.

Na konferenci je bila predstavljena tudi izjava o nameri, da bodo sedež bolnišnice Bambino Gesù preselili na drugo lokacijo. 

Glede konflikta na Bližnjem vzhodu, kjer se zdi, da sta premirje in dogovor za vrnitev talcev, ki jih še vedno zadržuje Hamas, vse bolj oddaljena, je kardinal Parolin povedal: "Potekajo pogajanja. Upamo, da se lahko počasi dogovorimo za rešitev s spustitvijo talcev, prekinitvijo ognja in začetkom pogajanj za dokončno rešitev problema."

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh