Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal prireja dobrodelni koncert za kliniko Gemelli

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 03. 2018 / 08:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2018 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal prireja dobrodelni koncert za kliniko Gemelli

Lorenzo Baldisseri je po izobrazbi tudi koncertni pianist.

Kardinal Lorenzo Baldisseri, tajnik škofovske sinode in izšolani koncertni pianist, jutri v rimski kliniki Gemelli prireja dobrodelni koncert. Na programu so dela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giulia Caccinija, Heitorja Ville-Lobosa in Frederica Chopina, kot je poročal spletni portal Vatican Insider.



Skupaj z Baldisserijem bo nastopil tudi mešani pevski zbor Katoliške univerze v Rimu. Koncert je eden izmed dogodkov v vrsti kulturnih prireditev klinike Gemelli in naj bi ga prenašali po vseh bolniških sobah.

Klinika Gemelli je mednarodno zaslovela leta 1981, ko se je v njej po atentatu zdravil papež Janez Pavel II. (1978-2005).

Kardinal Baldisseri je kot tajnik sinode od leta 2013 med drugim sodeloval pri pripravi škofovske sinode o zakonu in družini; pretekli teden je spremljal predsinodalno srečanje v pripravi na jesensko sinodo o mladih na temo »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti«. 77-letni duhovnik je vzporedno s študijem teologije v Pisi zaključil tudi izobraževanje za koncertnega pianista. Posnel je že zgoščenko s svojimi interpretacijimi znanih skladateljev in leta 2007 priredil koncert za papeža Benedikta XVI.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh