Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Woelki papežu ponudil odstop

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 03. 2022 / 15:09
Oznake: Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2022 / 15:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Woelki papežu ponudil odstop
Nemški kardinal Rainer Maria Woelki se je v zadnjih mesecih umaknil iz škofije. FOTO: Vatican Media

Kardinal Woelki papežu ponudil odstop

Nemški kardinal in kőlnski nadškof Rainer Maria Woelki, ki so ga v preteklosti kritizirali, ker ni javno objavil poročila o spolnih zlorabah otrok, je po poročanju medijev danes sporočil, da je papežu Frančišku ponudil svoj odstop z mesta nadškofa.

Kot je pojasnil Woelki, bo sicer še danes znova začel opravljati naloge nadškofa, potem ko je zadnjih nekaj mesecev preživel »duhovni čas izven škofije« zaradi obtožb o resnih napakah pri obravnavi prijav spolnih zlorab v kölnski nadškofiji. Papež naj bi po Woelkijevih navedbah odgovor glede njegovega odstopa podal v doglednem času.

Kot je znano, je papež Frančišek lani septembra proučil rezultate apostolske vizitacije v kölnski nadškofiji glede primerov spolnih zlorab in sprejel prošnjo kardinala Woelkija, da se za nekaj mesecev umakne iz škofije. Woelki se je leta 2020 odločil, da ne bo objavil strokovnega mnenja odvetniške pisarne Wespfahl Spilker Wastl o ravnanju škofijskih uradnikov z obtožbami spolnih zlorab. Za svojo odločitev je navedel pravne razloge.


Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh