Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas ponovno pomaga slovenskim šolarjem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 06. 2013 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas ponovno pomaga slovenskim šolarjem

Karitas ponovno pomaga slovenskim šolarjem

V tem tednu je Slovenska Karitas pričela z izvajanjem dobrodelne akcije za pomoč otrokom s šolskimi potrebščinami.
Slovenska Karitas je v tem tednu pričela z izvajanjem dobrodelne akcije 'Otroci nas potrebujejo', ki je namenjena zbiranju sredstev za pomoč socialno ogroženim otrokom s šolskimi potrebščinami. Dobrodelna akcija bo potekala do začetka novega šolskega leta. Od maja v sklopu akcije 'Pokloni zvezek' na 233 osnovnih šolah in v 69 vrtcih po vsej Sloveniji poteka zbiranje šolskih potrebščin. Največja zahvala gre več kot 970 učiteljem in več kot 300 vzgojiteljem za pripravljenost in spodbudo učencev in otrok k solidarnosti. Lepo je, da lahko skupaj nekaj naredimo za pomoč sovrstnikom v stiski.

Na povabilo Karitas so otroci za svoje sovrstnike do sedaj zbrali več kot 20.000 zvezkov in več kot ko 300 kompletov tempera barvic. K svojemu prispevku so priložili tudi misel, sporočilo ali sliko.

Zbrana sredstva bo Karitas letos avgusta razdelila socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. V lanskem letu je s šolskimi potrebščinami Karitas pomagala 11.283 otrokom. Podoben obseg prošenj glede na trenutne razmere v družbi pri Slovenski Karitas pričakujejo tudi v letošnjem letu. Neposredna pomoč bo izvedena na dva načina: v obliki paketov šolskih potrebščin ali pa v obliki bonov ali naročilnic za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin.

Tisti, ki bi želeli pomagati, lahko prinesejo nov, velik črtast zvezek na najbližjo Karitas ali pa darujejo prispevek v višini 1,00 € s poslanim SMS sporočilom KARITAS na 1919.

Na voljo je tudi transakcijski račun: Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 02140–0015556761, sklic: 3620, namen: Otroci nas potrebujejo.

Stroški za septembrski prihod otrok v osnovno šolo so za mnoge starše preveliko breme, ki ga sami ne zmorejo. Kljub temu, da naj bi bilo v skladu z ustavo osnovnošolsko izobraževanje brezplačno, starši za enega osnovnošolca samo na začetku pouka potrebujejo več kot 200,00 €. Posebno velik strošek predstavljajo delovni zvezki. Šolanje pomeni veliko breme tudi v času med šolskim letom. Letos so razmere še bolj zaostrene. Pred preizkušnjo so družine z enim staršem, velike družine, družine, ki so se zadolžile pri urejanju stanovanjskih pogojev, in družine s starši, ki so brezposelni ali prejemajo minimalno oziroma neredno plačo.

Družine v stiski se po pomoč glede šolskih potrebščin lahko obrnejo na najbližjo Karitas v župniji oz. na škofijske Karitas v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novemu mestu, Novi Gorici in Murski Soboti. Njihovi kontaktni podatki so objavljeni na spletni strani Slovenske Karitas (http://www.karitas.si/).

Vir: katoliska-cerkev.si

Foto: www.karitas.si


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh