Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kartončki o prenehanju kajenja na letalih

Objava: 03. 06. 2013 / 10:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kartončki o prenehanju kajenja na letalih

Evropska komisija je z vseevropsko kampanjo želela sporočiti, da so tisti, ki opustijo kajenje, zmagovalci.

Evropska komisija je ob dnevu brez tobaka (31. maj) pripravila kampanjo, ki sporoča, da so tisti, ki opustijo kajenje, zmagovalci.

Na letališču Jožeta Pučnika so predstavili kartonček, ki naj bi pomagal potnikom, da premagajo željo po kajenju na letališču in med letom, ter jih spodbudil, da nadaljujejo življenje brez cigarete tudi po končanem potovanju. Kartonček vključuje tudi povezave do drugih virov in pomoči za kadilce, kot sta spletna stran »Ex kadilci so zmagovalci« ter iCoach, interaktivno spletno orodje, ki nudi osebno pomoč pri prenehanju kajenja.

Kartonček je nastal kot odgovor na potrebo potnikov, ki so v času med letom pogosto čutijo močno željo po cigareti. V lanski anketi, ki so jo izvedli v celotni Evropski uniji, je namreč več kot tretjina (37%) vprašanih kadilcev, ki so na vprašanja odgovarjali v Sloveniji, priznalo, da njihova navada vpliva na letenje, 5,2 odstotka pa se jih zaradi kajenja raje pelje z avtomobilom kot leti. Med omenjeno tretjino se 7,5 odstotkov kadilcev zaradi svoje navade odloča le za kratke lete, medtem ko 9 odstotkov kadilcev zaradi kajenja nikoli ne leti.

Ta novi zdravstveno -- informativni pripomoček bo potnikom na voljo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in na letalih družbe Adria Airways.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh