Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliško žensko gibanje zavrača splošno obsojanje Cerkve

Objava: 19. 03. 2010 / 09:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliško žensko gibanje zavrača splošno obsojanje Cerkve

Predstavnice avstrijskega Katoliškega ženskega gibanja trdijo, da niso nikoli molčale, ampak vedno pozivale cerkveno vodstvo, naj ne tabuizira spolnega nasilja

Katoliško žensko gibanje v Avstriji ostro zavrača splošno obsojanje katoliške Cerkve v primeru obravnave spolnih zlorab in nasilja do otrok. Kot so povedale predstavnice gibanja, se same že dvajset let soočajo s problemom spolnega nasilja do žensk in otrok. O tem niso nikoli molčale, ampak so vedno pozivale cerkveno vodstvo, naj ne tabuizira spolnega nasilja, pač pa naj postavi pravila in ukrepa v boju proti zlorabam.

Kljub njihovim prizadevanjem se ‘nasilje moških še dandanes pogosto zamolči, prikrije in zatre, ženske in otroci so ga primorani trpeti, zato da ustrezajo idealizirani podobi družine v Cerkvi’. Zato je toliko pomembneje, pravijo predstavnice Katoliškega ženskega gibanja, da se v Cerkvi spodbuja pričevanje žrtev o spolnih zlorabah, saj le-te lahko s svojimi bridkimi izkušnjami pripomorejo k učinkovitejšemu spopadanju cerkvenega vodstva s to resno težavo.

Katoliške žene so spomnile tudi na podatek, da že od leta 1989 na Dunaju deluje svetovalna pisarna za žrtve spolnega nasilja, ki ga vodita Katoliško žensko gibanje in Evangeličansko žensko delo. V svetovalni pisarni prirejajo številne kampanje, s pomočjo katerih želijo ljudi osvestiti o temah, kot so incest, spolna zloraba, posilstvo in spolno nadlegovanje. Vsako leto z različnimi pobudami poskušajo prebiti zid molka žrtev spolnih zlorab.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh